maanantai 2. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERI 2. päivä



Tänään joulukalenterissa tehdään aprikoosichutneyta. Chutney sopii myös joulupöytään tuomaan kivaa kirpeyttä.


APRIKOOSICHUTNEY
250 g kuivattuja aprikooseja
½ dl sultana-rusinoita
1 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 ½ dl fariinisokeria
½ tl garam masalaa
ripaus suolaa
4 dl appelsiinimehua
1 rkl sitruunamehua
1 rkl valkoviinietikkaa

Paloittele aprikoosit pieniksi paloiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia eli kunnes aprikoosit pehmenevät ja seos muuttuu tahmeaksi. Purkita, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti