Kasvistäytteisiä pasteijoita
vaihteluksi joulupöytään.
KASVISPASTEIJAT
Taikina:
3,5 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää voita tai margariinia
1 munankeltuainen
1 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
2 dl porkkanaraastetta
1 punainen paprika pieninä kuutioina
1 sipuli silputtuna
2 dl juustoraastetta
timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Voiteluun:
kananmunaa
Laita jauhot, rasva, keltuainen ja
jogurtti kulhoon. Nypi sormin muruiksi, lisää vesi ja sekoita
taikina nopeasti sileäksi. Kääri taikina kelmuun ja laita
jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Kuullota kasvikset, anna
jäähtyä. Lisää kasvisten joukkoon juustoraaste ja mausteet.
Kauli taikina ohueksi ja ota muotilla halkaisijaltaan noin 10 cm
kiekkoja. Annostele lusikalla täytettä taikinakiekoille. Voitele reunat
valkuaisella, taita taikina puolikuun muotoon ja painele reunat
tiiviisti kiinni. Nosta pasteijat uunipellille leivinpaperin päälle.
Voitele pasteijat keltuaisella. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.
Tästä annoksesta tulee noin 18 kasvispasteijaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti