Kauden suosikki Kaisan puolukka-omenapai
Raisio Oy:n ekologia-sivuston kausiruokakilpailun kummi, "Kausiherkkuja omasta pihasta" -kirjan kirjoittaja Hannele Kojo, valitsi sauvolaisen Kaisan reseptin omaksi suosikikseen: "Kannellinen piiras on aina ihana. Ohjeessa ei ole liioiteltu: rasvaa ja sokeria on niukasti, mutta kauden aineksia runsaasti - useita omenia ja mainio kasa puolukoita."
PUOLUKKA-OMENAPAI
Taikina:
150 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 munankeltuainen
½ dl vettä
Täyte:
250 g puolukoita
400 g omenoita viipaloituna
½ dl sokeria
½ tl kanelijauhetta
Voiteluun:
kananmunaa
Pinnalle:
noin ½ rkl sokeria
Sekoita toisiinsa vehnäjauhot, sokeri
ja rasva, lisää keltuainen. Lisää lopuksi vesi ja muovaa nopeasti
taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi
tunniksi. Jaa taikina kahteen osaa ja kauli taikinat pyöreiksi
levyiksi. Painele toinen taikina voidellun vuoan pohjalle ja
reunoille. Sekoita sokeri ja kaneli omenaviipaleiden ja puolukoiden
kanssa. Levitä puolukat ja omenat piirakkapohjan päälle. Aseta
toinen piirakkataikina kanneksi. Nipistele taikinat toisiinsa. Tee
taikinakanteen muutama aukko, että höyryt pääsevät niistä ulos.
Voitele piirakka ja ripottele päälle vielä vähän sokeria. Paista
200 asteessa noin 40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti