lauantai 24. lokakuuta 2015

Halloweenvinkki nro 5



Tässä hyytävän karmiva vinkki halloweenjuhlien viettoon.


Hautamousse Halloweenpöytään
Keksit (hautakivet):
40 g pehmeää voita
0,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmunan keltuainen
1 dl vehnäjauhoja
0,25 tl leivinjauhetta
Koristeluun:
noin 2 rkl tomusokeria
vähän kaakaojauhetta
tilkka vettä

Vatkaa rasva, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen ja vatkaa hyvin. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos siivilän läpi vähän kerrallaan taikinan joukkoon. Laita taikina kelmuun sisään ja muovaa pitkulainen tanko, laita taikina jääkaappiin tunnin ajaksi. Leikkaa taikinatanko viipaleiksi ja muotoile esimerkiksi soikeita hautakivikeksejä. Voit tehdä myös muutamia luunmuotoisia keksejä. Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Sekoita tomusokerista, kaakaojauheesta ja muutamasta vesitipasta tahna ja pursota jäähtyneiden keksien päälle haluamasi teksti.

Suklaamousse:
200 g tummaa suklaata (taloussuklaata)
50 voita
2 kananmunan keltuaista
2 kananmunan valkuaista
2 dl kuohukermaa

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Kun suklaa ja voi on sulanut nosta kulho pois vesihauteesta. Erottele keltuaiset ja valkuaiset erikseen. Vatkaa keltuaiset suklaaseokseen yksi kerrallaan. Vatkaa valkuaiset ja kerma erikseen vaahdoiksi omissa kulhoissaan. Sekoita vaahdot varovasti suklaaseokseen. Annostele moussea tarjoilumaljoihin ja laita hyytymään jääkaappiin noin tunnin ajaksi.

Lisäksi:
mantelirouhetta

Kun mousset ovat hyytyneet ota ne jääkaapista ja laita jokaiseen suklaamoussemaljaan hautakivikeksi, keksiluita ja vähän pieniä kiviä eli mantelirouhetta. Annoksia tulee noin 6.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti