Tässä
hyytävän karmiva vinkki halloweenjuhlien viettoon.
Hautamousse Halloweenpöytään
Keksit
(hautakivet):
40
g pehmeää voita
0,5
dl tomusokeria
1
tl vaniljasokeria
1
kananmunan keltuainen
1
dl vehnäjauhoja
0,25
tl leivinjauhetta
Koristeluun:
noin
2 rkl tomusokeria
vähän
kaakaojauhetta
tilkka
vettä
Vatkaa
rasva, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen ja
vatkaa hyvin. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos
siivilän läpi vähän kerrallaan taikinan joukkoon. Laita taikina
kelmuun sisään ja muovaa pitkulainen tanko, laita taikina jääkaappiin tunnin ajaksi. Leikkaa taikinatanko
viipaleiksi ja muotoile esimerkiksi soikeita hautakivikeksejä. Voit
tehdä myös muutamia luunmuotoisia keksejä. Paista 200 asteessa
noin 7 minuuttia. Sekoita tomusokerista, kaakaojauheesta ja
muutamasta vesitipasta tahna ja pursota jäähtyneiden keksien päälle haluamasi teksti.
Suklaamousse:
200
g tummaa suklaata (taloussuklaata)
50
voita
2
kananmunan keltuaista
2
kananmunan valkuaista
2
dl kuohukermaa
Sulata
suklaa ja voi vesihauteessa. Kun suklaa ja voi on sulanut nosta kulho
pois vesihauteesta. Erottele keltuaiset ja valkuaiset erikseen.
Vatkaa keltuaiset suklaaseokseen yksi kerrallaan. Vatkaa valkuaiset
ja kerma erikseen vaahdoiksi omissa kulhoissaan. Sekoita vaahdot
varovasti suklaaseokseen. Annostele moussea tarjoilumaljoihin ja
laita hyytymään jääkaappiin noin tunnin ajaksi.
Lisäksi:
mantelirouhetta
Kun
mousset ovat hyytyneet ota ne jääkaapista ja laita jokaiseen
suklaamoussemaljaan hautakivikeksi, keksiluita ja vähän pieniä kiviä eli mantelirouhetta. Annoksia tulee noin 6.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti