Näistä
kalaisista aterioista selviää noin puolessa tunnissa.
LOHTA JA KATKARAPUJA KOOKOSKASTIKKEESSA
1 tl punaista currytahnaa
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä ohuina lastuina
pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna
2 punaista paprikaa kuutioina
500 g tomaattimurskaa
400 g kookosmaitoa
400 g lohta kuutioina
400 g katkarapuja
2 rkl sitruunamehua
tuoretta basilikaa
tuoretta korianteria
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Kuullota currytahna, sipulit, inkivääri ja paprikakuutiot öljyssä. Sekoita joukkoon tomaattimurska ja kookosmaito. Anna muhia miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Paista tällä välin lohipalat. Mausta liemi sitruunamehulla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon lohipalat ja katkaravut. Kuumenna ruoka, mutta älä enää keitä. Silppua päälle reilusti tuoreita yrttejä. Tarjoa esimerkiksi patongin kanssa.
THAI-KALAKAKUT
450 g
vaalealihaista ruodotonta kalaa
3 rkl
maissitärkkelystä
1 rkl
kalakastiketta
1 kananmuna
nippu tuoretta
korianteria
3 tl punaista
currytahnaa
chiliä maun
mukaan
suolaa maun
mukaan
1 purjo
silputtuna
öljyä
paistamiseen
Jauha kala
monitoimikoneessa. Lisää maissitärkkelys, kalakastike, muna,
korianteri, currytahna, chili ja suola. Vaivaa tasainen taikina.
Kaada kalamassa kulhoon ja lisää purjosilppu. Muotoile taikinasta
litteitä kakkuja. Paista öljyssä kauniin ruskeiksi.
MAUSTEKURKKU-UUNIKALA
800 g kalafileetä
1 tl rakuunaa
mustapippuria
myllystä
suolaa maun
mukaan
200 g
maustekurkkuja kuutioituna
Kastike:
2 dl kermaa
1 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
sitruunamehua
2 rkl hunajaa
Pinnalle:
tillisilppua
Leikkaa
kalat annospaloiksi ja laita uunivuokaan. Mausta kalat ja ripottele
maustekurkut kalojen päälle. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada
vuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin puoli tuntia. Silppua päälle runsaasti tuoretta tilliä.
UUNIKALA KATKARAPUKUORRUTUKSELLA
noin 700 g nahaton kalafilee
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
200 g katkarapuja
tilliä hienonnettuna
1 dl majoneesia
1 dl ranskankermaa
Laita kala uunivuokaan. Ripottele suolaa ja pippuria kalan pinnalle. Laita katkaravut kalan päälle (jätä muutama katkarapu koristeeksi). Sekoita keskenään majoneesi, ranskankerma ja tilli. Levitä seos katkarapujen päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
KALA-KASVISVUOKA
noin 500 g kalaa
fileenä
1 sipuli
200 g porkkanaa
200 g
juuriselleriä
200 g
kesäkurpitsaa
1 tl
curryjauhetta
1 rkl
vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 rkl hunajaa
50 g
sulatejuustoa
mustapippuria
myllystä
suolaa maun
mukaan
Silppua
sipuli ja suikaloi porkkana, juuriselleri ja kesäkurpitsa ohuiksi
suikaleiksi. Kuullota kasvikset, mausta currylla, suolalla ja
pippurilla. Ripottele päälle vehnäjauhoja, sekoittele ja lisää
vesi, hunaja sekä sulatejuusto. Voitele uunivuoka öljyllä.
Paloittele kalafileet annospaloiksi ja nosta kalat vuokaan, ripottele
päälle suolaa ja pippuria. Lusikoi kasvisseos kalapalojen päälle.
Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti