Arki
on alkanut. Tässä arjen pelastavia nopeita ja helppoja
pasta-aterioita.
KINKKUKASTIKE
PASTALLE
2
rkl voita
2
rkl vehnäjauhoja
5
dl maitoa
100
g emmentaljuustoa
150
g kinkkua
50
g sinihomejuustoa
tuoretta
timjamia ja persiljaa
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
Raasta
juusto ja kuutioi kinkku. Sulata voi, lisää jauhot, sekoita hyvin
vispilällä ja lisää maito vähitellen. Kiehauta hiljalleen noin
10 minuuttia. Lisää juustoraaste, kinkku ja homejuusto. Sekoittele
kunnes juusto on sulanut. Mausta ja tarjoa pastan kanssa.
PEKONIKASTIKE PASTALLE
1 sipuli
silputtuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
180 g pekonia
pieninä paloina
1 rkl
paprikajauhetta
chiliä maun
mukaan
500 g
tomaattimurskaa
mustapippuria
myllystä
suolaa maun
mukaan
Lisäksi:
spagettia tai
muuta pastaa
Pinnalle:
parmesaanilastuja
Kuullota sipuli ja valkosipuli. Paista pekoni. Lisää
paprikajauhe, chiliä sekä tomaattimurska. Anna kastikkeen kiehua
hiljalleen noin 5 minuuttia, ripottele sekaan vielä vähän
mustapippuria ja suolaa jos sitä tarvitaan. Tarjoa pekonikastike pastan kanssa.
TOMAATTIKASTIKE
PASTALLE
8 tomaattia
lohkottuna
1 sipuli
varsineen silputtuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl vettä
tuoretta
basilikaa, timjamia ja persiljaa silputtuna
suolaa maun
mukaan
mustapippuria
myllystä
loraus
oliiviöljyä
Laita kattilaan
tomaatit, sipuli, valkosipuli sekä vesi. Keitä miedolla lämmöllä
noin 20 minuuttia. Lisää yrtit, suola ja pippuri. Soseuta ja lisää
vielä vähän oliiviöljyä. Tarjoa tomaattikastike pastan kanssa.
SIENIKASTIKE
PASTALLE
voita
paistamiseen
200
g sieniä
1
sipuli
1,5
rkl vehnäjauhoja
3
dl vettä
1
rkl kasvisfondia
2
dl kermaa
50
g sinihomejuustoa
pari
tippaa tabascoa
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
Puhdista
ja paloittele sienet. Silppua sipuli. Paista sienet ja kuullota
sipuli. Ripottele pinnalle vehnäjauhoja, sekoita hyvin ja anna
kypsyä vähän aikaa. Lisää vesi vähitellen samalla sekoitellen,
sitten fondi ja kerma, keitä hetki. Lisää homejuusto, kun juusto
on sulanut mausta kastike. Tarjoa sienikastike pastan kanssa.
KESÄKURPITSAPASTA
voita
paistamiseen
3
valkosipulinkynttä
noin
600 g kesäkurpitsaa
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
reilusti
parmesaanijuustoa
tuoretta
basilikaa
Lisäksi:
pastaa
Leikkaa
valkosipulinkynnet silpuksi, kesäkurpitsa viipaleiksi ja raasta
juusto. Laita pasta kiehumaan. Kuullota pannulla voissa ensin
valkosipuleita hetki. Lisää sitten kesäkurpitsat pannulle, paista
kunnes ne pehmenevät. Mausta, lisää runsaasti juustoraastetta ja
tuoretta basilikaa. Tarjoa pastan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti