Talviset
lihapadat hautuvat hitaasti meheviksi ja
mureiksi. Suosittelen jotain
näistä ensi viikonlopuksi.
LINNAPAISTI
noin 1 kg naudan sisäpaistia
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 sipulia lohkoina
4 porkkanaa isoina paloina
300 g selleriä isoina paloina
300 g palsternakkaa isoina paloina
125 g anjovisfileitä + liemi
1 rkl siirappia
1 rkl viinietikkaa
1 dl vahvaa kahvia
5 dl vettä
häränlihafondia
2 laakerinlehteä
5 maustepippuria
5 valkopippuria
Kastike:
5 dl paistolientä
3 rkl vehnäjauhoja + tilkka vettä
1 dl kermaa
Ruskista paisti, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä liha kannelliseen pataan, lisää kaikki muut ainekset. Anna hautua miedolla lämmöllä hiljalleen uunissa noin 1,5 – 2 tuntia. Käännä välillä paistia. Nosta paisti pois ja kääri folioon. Siivilöi liemi ja lisää suuruste, anna kiehua 5 minuuttia, lisää vielä kerma. Laita tarjoiluvadille kasviksia ja leikattu paisti, tarjoa lisäksi kastiketta.
LIHARAGUU
800 g naudanlihaa
kuutioina
500 g pieniä
sipuleita
10
valkosipulinkynttä
3 rkl
viinietikkaa
1 tl
kanelijauhetta
1 tl kokonaisia
maustepippureita
1,5 tl suolaa
0,5 tl
mustapippuria
8 dl vettä
Paista lihat.
Siirrä pataan. Ruskista sipuleita ja lisää myös ne pataan. Lisää
mausteet ja hauduta kahdesta kolmeen tuntia kunnes liha on oikein
pehmeää.
BURGUNDINPATA
900 g naudanlihaa
kuutioina
150 g pekonia
300 g
salottisipulia kokonaisina
4
valkosipulinkynttä silputtuna
300 g
juuriselleriä paloiteltuna
300 g
palsternakkaa paloiteltuna
400 g porkkanaa
paloiteltuna
500 g
tomaattimurskaa
4 dl lihalientä
2 dl punaviiniä
timjamia
rosmariinia
2 laakerinlehteä
suolaa
mustapippuria
myllystä
300 g
herkkusieniä
Ruskista pekonit
sekä lihat pienissä erissä, siirrä pataan. Ruskista sipulit ja
valkosipulit. Laita pataan tomaattimurska, juurekset ja mausteet.
Anna padan muhia 150 asteessa pari tuntia. Lisää kevyesti
ruskistetut sienet kypsymisen lopulla.
ONNELLISEN HÄRÄN
PATA
1 kg naudanlihaa
kuutioina
Marinadi:
5 dl (edullista)
punaviiniä
2 sipulia
pilkottuna
3
valkosipulinkynttä pilkottuna
timjamia
rosmariinia
2 laakerinlehteä
Pataan:
170 g pekonia
3 porkkanaa
paloina
1 palsternakka
kuutioina
pala
juuriselleriä kuutioina
350 g
salottisipulia kokonaisina
350 g
herkkusieniä viipaleina
0,5 dl
skottiviskiä
2 rkl
häränlihafondia
2 dl vettä
timjamia
rosmariinia
mustapippuria
myllystä
suolaa maun
mukaan
Marinadi: Laita
lihat marinadiin vähintään 4 tunniksi. Valuta lihat, ota liemi
talteen. Kuivaa lihapalat ja paista pienissä erissä pannulla
voissa. Laita lihat pataan.
Pataan: Käytä
kaikki kasvikset pannulla ja laita ne pataan lihan seuraksi. Paista
pekoni ja sienet. Lisää pataan kaikki loput ainekset, myös
marinadiliemi. Hauduta uunissa miedolla lämmöllä pari tuntia. Kokonaiset nauriit tai perunat kypsyvät samanaikaisesti uunissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti