torstai 22. tammikuuta 2015

6 HAMPURILAISTA


Näistä on vaikea valita. On yksinkertaista, kaksinkertaista, kolminkertaista ja valuvaa hampurilaista. Juustolla tai ilman juustoa.


SLOPPY JOE
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 porkkana raastettuna
1 paprika pieneksi kuutioituna
1 sellerinvarsi silputtuna
500 g jauhelihaa
500 g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyreetä
1 rkl worchestershire kastiketta
1 rkl viinietikkaa
2 rkl muscovadosokeria
1 tl timjamia
ripaus neilikkajauhetta
ripaus cayennepippuria
tabascoa maun mukaan
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Lisäksi:
sämpylöitä
salaattia

Kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää porkkanaraaste, sellerisilppu sekä paprikakuutiot, anna pehmetä. Ruskista kevyesti toisella pannulla jauheliha, lisää tomaattimurska ja pyree sekä mausteet. Yhdistä kasvikset ja jauhelihaseos, anna hautua noin 20 minuuttia. Täytä sämpylät jauhelihakastikkeella.



CHEVREHAMPURILAINEN
sämpylä
jauhelihapihvi
salaattia
tomaattikastiketta
vuohenmaitojuustoa
tomaattiviipaleita
basilikaa



PEKONIHAMPURILAINEN
sämpylä
2 jauhelihapihviä
4 pekoniviipaletta rapeaksi paistettuna
2 cheddarviipaletta
salaattia
ketsuppia
majoneesia
savuchilikastiketta
vaahterasiirappia



HALLOUMIHAMPURILAINEN
sämpylä
jauhelihapihvi
salaattia
tomaattiviipaleita
halloumi-juustoa paistettuna
majoneesia
bbq-kastiketta
sipulihilloketta




MELONIHAMPURILAINEN
sämpylä
vesimeloniviipale
pesto-kermaviilikastiketta
jauhelihapihvi
salaattia



TRIPLAHAMPURILAINEN
sämpylä
salaattia silputtuna
3 jauhelihapihviä
3 viipaletta mausteista cheddaria
chilikastiketta
majoneesia
ketsuppia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti