Tyytyväinen puilla lämmitettävän
pizzauunin omistaja (Lisää juttua aiheesta) kokeilee innoissaan mihin kaikkeen uusi pihauuni
soveltuu. Ja sehän toimii hyvin niin tagineuunina kuin myös
naanleivän paistossakin. Aivan loistavaa. Jos siis kesälläkin
alkaa tekemään mieli haudutettuja uuniruokia emmekä halua
lämmittää koko taloa tukalan kuumaksi keittiön leivinuunilla,
niin pihallamme on nyt väline millä valmistaa kyseisiä herkkuja.
LIHATAGINE
800 g naudan lihaa suikaleina
2 sipulia silputtuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
pala tuoretta inkivääriä
hienonnettuna
1 tl jeeraa
1 tl kurkumaa
kanelitanko
6 dl vettä
suolaa
mustapippuria
300 g kuivattuja luumuja
150 g kokonaisia manteleita
3 rkl seesaminsiemeniä
persiljasilppua
3 keitettyä kananmunaa
Kuullota sipulit öljyssä
taginepadassa, lisää inkivääri, jeera, kurkuma ja kanelitanko.
Paista liha pienissä erissä ja lisää pataan. Kaada myös vesi
pataan, mausta suolalla ja pippurilla. Laita tulisten hiilien päälle
puulämmitteiseen pizzauuniin. Anna hautua noin puoli tuntia. Lisää
luumut ja tarvittaessa vettä. Laita pata takaisin uuniin puoleksi
tunniksi. Paahda sillä välin seesaminsiemeniä pannussa ilman
öljyä. Keitä manteleita 15 minuuttia, valuta ja paista
kullanruskeiksi öljyssä. Ota taginepata uunista ja ripottele
pinnalle seesaminsiemeniä, manteleita, persiljaa ja koristele
kananmunilla. Tarjoa kuskusin kanssa.
NAANLEIPÄ
8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl maustamatonta jogurttia
2 dl vettä
2 rkl öljyä
Voiteluun:
sulatettua voita
Sekoita kuivat aineet keskenään,
lisää loput ainekset. Alusta taikina hyvin. Jaa taikina 6 osaan ja
pyöritä palat palloiksi. Anna pullien levätä liinan alla 10
minuuttia. Litistä pullat ohuiksi soikeiksi leiviksi. Anna kohota 5
minuuttia. Paista leivät puulämmitteisessä pizzauunissa. Voitele
leivät voisulalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti