Salvador Dali on ollut idolini jo 1980
luvulta lähtien. Persoonallisen Dalin omaperäinen taide kiehtoo
minua edelleen. Tein myös Dalista vuonna 1999 näköisnuken. Nyt
Salvador Dali innoitti minua valmistamaan seuraavanlaisia ruokia.
Koska kananmunat esiintyvät useissakin hänen töissään ne
luonnollisesti ovat osana ateriaa. Merisiilit olivat ilmeisesti hänen
herkkuaan, mutta myös muut meren elävät maistuivat.
UUNIMUNAT
oliiviöljyä
1 sipuli ohuina suikaleina
2 valkosipulinkynttä silputtuna
2 punaista paprikaa pilkottuna
4 tomaattia pilkottuna
tuoretta persiljaa silputtuna
200 g maissinjyviä
4 kananmunaa
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
cayennepippuria
Kuullota sipuli ja paprikat pehmeiksi.
Lisää tomaatit ja mausteet. Hauduta noin 5 minuuttia. Lisää
lopuksi maissit. Jaa kasvisseos neljälle uuninkestävälle pienelle
vuoalle. Tee keskelle syvennys. Laita kananmuna jokaiseen vuokaan
keskelle. Kypsennä 180 asteessa noin 15 minuuttia kunnes munat ovat
hyytyneitä.
PAISTETTUA KALAA
1 kg perattuja kokonaisia kaloja (tällä
kertaa ahvenia)
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
1 sipuli ohuina renkaina
6 valkosipulinkynttä ohuina lastuina
2 laakerinlehteä
viinietikkaa
Pese ja puhdista kalat, mausta suolalla
ja pippurilla. Paista kaloja nopeasti runsaassa öljyssä. Siirrä
kalat uunivuokaan. Paista samassa öljyssä sipulit. Kaada sipulit
kalojen päälle. Lisää laakerinlehdet ja viinietikkaa sekä
oliiviöljyä vuokaan. Peitä vuoka leivinpaperilla ja laita vuoka
uuniin. Kalat kypsyvät kauttaaltaan ja maut tasaantuvat.
SANGRIA
4 appelsiinin mehu
4 rkl ruokokidesokeria
2 kanelitankoa
6 kokonaista neilikkaa
1 l punaviiniä
0,5 l hedelmiä pieninä viipaleina
(esim. vesimelonia, greippiä,
appelsiinia)
lisää tarjoiluvaiheessa:
1 l kivennäisvettä
Sekoita appelsiinimehu sokerin kanssa
isossa kannussa. Lisää mausteet, hedelmäviipaleet ja punaviini.
Anna maustua kylmässä ainakin pari tuntia. Lisää kivennäisvesi
ja tarjoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti