maanantai 27. elokuuta 2012

PASTAA AL DENTE

 

Itsetehtyä pastaa ei voita mikään. Vaatii hieman vaivaa, mutta on sen arvoista.



YKSINKERTAINEN PASTAOHJE
500 g vehnäjauhoja
5 kananmunaa

Tee jauhoista keko ja sen keskelle kuoppa johon rikot kananmunat. Yhdistä jauhot muniin ja vaivaa taikina kiinteäksi. Laita pastataikina kelmuun käärittynä jääkaappiin tunniksi. Tee pastakoneella tai käsin kaulien ohuita levyjä. Tee pastalevyistä suikaleita jos tahdot tagliatellea. Keitä väljässä suolalla maustetussa vedessä nopeasti niin, että pasta jää sopivasti al dente.


UUNILIHAPULLAT TOMAATTIKASTIKKEESSA
lihapullataikina:
2 dl lihalientä
1 dl korppujauhoja
500 g jauhelihaa
2 kananmunaa
paprikajauhetta
pippurisekoitusta
chiliä
jeeraa
suolaa
tomaattikastike:
3 dl lihalientä
2 prk tomaattimurskaa
valkosipulinkynsi silputtuna
yrttejä
suolaa

Yhdistä korppujauhot lihaliemeen ja anna turvota 5 minuuttia. Lisää jauheliha ja kananmunat, mausta, sekoita hyvin. Laita uunivuokaan kastikkeen ainekset, sekoita. Muovaa lihapullataikinasta pullia ja laita ne kastikkeen sekaan vieri viereen. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoa tagliatellen kanssa.

Tähän veivaamiseen sopii Al Dente-lyhytelokuvamme katseleminen. Toimikoon se vaikka pastan vääntämisen opetusfilminä.

Al Dentessa spagetti-western kohtaa italialaisen taide-elokuvan ja pastanvalmistuskulttuurin. Al Dente on kuvattu Super 8-filmille. Elokuva on palkittu parhaana elokuvana ja parhaasta kuvauksesta kansainvälisillä OSFAF-festivaaleilla Skojpessa Makedoniassa vuonna 2006. Al Dente sijoittui toiseksi Filmi ja Videokuvaajien Liiton SM-Filmifestivaaleilla 2007.












Al Dente-lyhytelokuva Youtubessa, klikkaa
play-nappulaa katsoaksesi elokuvan.



Elokuvan työryhmää yhteiskuvassa, kuvasta puuttuu koko ryhmästä vain Timo Sillanpää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti