Itsetehtyä pastaa ei voita mikään.
Vaatii hieman vaivaa, mutta on sen arvoista.
YKSINKERTAINEN PASTAOHJE
500 g vehnäjauhoja
5 kananmunaa
Tee jauhoista keko ja sen keskelle
kuoppa johon rikot kananmunat. Yhdistä jauhot muniin ja vaivaa
taikina kiinteäksi. Laita pastataikina kelmuun käärittynä
jääkaappiin tunniksi. Tee pastakoneella tai käsin kaulien ohuita
levyjä. Tee pastalevyistä suikaleita jos tahdot tagliatellea. Keitä
väljässä suolalla maustetussa vedessä nopeasti niin, että pasta
jää sopivasti al dente.
UUNILIHAPULLAT TOMAATTIKASTIKKEESSA
lihapullataikina:
2 dl lihalientä
1 dl korppujauhoja
500 g jauhelihaa
2 kananmunaa
paprikajauhetta
pippurisekoitusta
chiliä
jeeraa
suolaa
tomaattikastike:
3 dl lihalientä
2 prk tomaattimurskaa
valkosipulinkynsi silputtuna
yrttejä
suolaa
Yhdistä korppujauhot lihaliemeen ja
anna turvota 5 minuuttia. Lisää jauheliha ja kananmunat, mausta,
sekoita hyvin. Laita uunivuokaan kastikkeen ainekset, sekoita. Muovaa
lihapullataikinasta pullia ja laita ne kastikkeen sekaan vieri
viereen. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoa
tagliatellen kanssa.
Tähän veivaamiseen sopii Al
Dente-lyhytelokuvamme katseleminen. Toimikoon se vaikka pastan
vääntämisen opetusfilminä.
Al Dentessa spagetti-western kohtaa
italialaisen taide-elokuvan ja pastanvalmistuskulttuurin. Al Dente on
kuvattu Super 8-filmille. Elokuva on palkittu parhaana elokuvana ja
parhaasta kuvauksesta kansainvälisillä OSFAF-festivaaleilla
Skojpessa Makedoniassa vuonna 2006. Al Dente sijoittui toiseksi Filmi
ja Videokuvaajien Liiton SM-Filmifestivaaleilla 2007.
Elokuvan työryhmää yhteiskuvassa, kuvasta puuttuu koko ryhmästä vain Timo Sillanpää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti