maanantai 2. toukokuuta 2016

LempileipiäOlen mukana Indiedaysin ja Vaasan Oy:n Sano se leivällä -kampanjassa, jossa kerrotaan tunteista leivän muodossa. On hienoa huomata miten pienillä teoilla voi piristää omaa ja läheisten ihmisten arkea ja tuoda jokaiseen päivään ripauksen taikaa. Päivittäin eteemme tulee hetkiä jolloin voimme valita millaisen arjen itsellemme luomme.


Teen lapsille aamupalaksi ja välipalaksi leipiä, usein ne ovat melko tylsiä, mutta pienin muutoksin niistä saa vähän erilaisia ja houkuttelevampia.


Parin viime päivän aikana ihana lämmin kevät on saapunut oikein vauhdilla. Ruoho on alkanut vihertää, koivuissa on jo ihan pienet lehdenalut. Linnut pitävät upeita konsertteja ja puuhastelevat aamusta iltaan, lintujen innostus on tarttuvaa. Olen riemuissani, kevät on vihdoin täällä. Luonto herää eloon ja siitä saa itsekin virtaa ja voimaa. Auringon valo ja lämpö hellii mieltä. Siksi halusin tuoda keväisen ilmeen myös leipiin. Tein herkullisia kukkaleipiä tyttärelle ja pojalle hauskoja kerrosleipiä.


Tyttären leivän päälle laitoin hänen suosikkitäytteitä, lempijuustoa ja tuoretta kurkkua. Lisäsin vielä omenoita antamaan raikkautta ja väriä. Tällä kertaa erilainen ilme syntyi helposti, kun leikkasin omenoista kukan terälehtien mallisia lohkoja.


Pojalle tein kerrosleipiä, koska hän tykkää syödä leivän juuri näin. Näiden leipien välissä on pojan suosikkimeetvurstia, kurkkua ja rapeaa salaattia. Koristeeksi virittelin vielä viinirypäleitä. Nämä leivät sopivat myös eväiksi, vaikka parkour-harrastusten lomassa nautittaviksi.


Valitsin näihin herkkuihin leiväksi Vaasan Taika Herkku Kauran. Vaasan Taika Herkku Kaurassa on mukana omenanpaloja ja auringonkukansiemeniä. Muut ainekset ovat vehnäjauhot, vesi, kaurahiutale, hiiva, siirappi, rypsiöljy, vehnägluteeni, jodioitu suola, ruismallas ja ohramallasuute. Ohuet viipaleet myös paahtuvat herkullisen rapeiksi. Taika Herkku Kaura on kuitupitoinen ja laktoositon.


Myös sinä voit osallistua ja kertoa tunteesi leivällä. Julkaise omat leipäterveisesi Instagramissa hashtagein #sanoseleivällä #jyväntaikaa ja @vaasan_leipomot. @Vaasan_leipomot arpoo Instagram-tilillään 2 voittajaa joka viikon perjantai 27.5.2016 asti, voittajat palkitaan herkullisin eväskorein. Pääset kampanjasivulle TÄSTÄ LINKISTÄ, sieltä löytyvät kilpailun tarkemmat ohjeet ja säännöt.2 kommenttia:

  1. Onpa ihanat leivät! Noita ei malttaisi syödäkään. Taatusti tulee hyvä mieli ja hymy huulille aamusta alkaen ♥

    VastaaPoista