tiistai 3. helmikuuta 2015

Suussa sulavaa pihviä



Pääsin mukaan Indiedaysin ja Lidlin yhteistyökampanjaan testaamaan Irish Dry Aged Hereford Striploin Steak -pihvejä.

Irish Dry Aged Premium Quality Beef pihvit on valmistettu valikoidusta naudanlihasta. Tarkan raakakypsytysmenetelmän ansiosta lihan maku korostuu ja liha on erityisen mureaa ja mehevää. Hereford on nautarotu, joka on jalostettu ainoastaan lihantuotantoon ja on tunnettu hyvänmakuisesta lihastaan.

Seuraavalla reseptilläni jo valmiiksi mureista pihveistä tulee suussa sulavia. Huomioi, että marinoimiseen kuluu aikaa noin kaksi tuntia. Ohjeella tulee kaksi annosta.


MARINOITU NAUDAN ULKOFILEEPIHVI JA RAIKKAITA KASVIKSIA
Ainekset
Pihvit ja marinadi:
400 g Irish Dry Aged Hereford Striploin Steaks, 2 pihviä
Marinadi/kastike:
4 rkl soijakastiketta
2 rkl rapsiöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1 valkosipulinkynsi silputtuna
pala inkivääriä hienonnettuna
Kastike pihveille:
ylimääräinen marinadi
0,5 tl maissitärkkelystä
2 tl vettä
Raikkaat lisäkekasvikset:
iso paprika suikaloituna
purjo suikaloituna
Koristeluun:
persiljaa tai korianteria

Valmistus
Pihvit ja marinadi:
Sekoita marinadin ainekset. Laita pihvit marinadiin ja nosta jääkaappiin marinoitumaan pariksi tunniksi.

Nosta pihvit pois marinadista. Ota marinadi talteen. Paista pihvejä parilapannulla 3 minuuttia/puoli. Laita pihvit paistamisen jälkeen folion sisään vetäytymään noin 10 minuutiksi.

Kastike pihveille:
Siivilöi marinadi ja kaada pieneen kattilaan, anna kiehua pari minuuttia. Sekoita maissijauho vesitilkkaan ja lisää suuruste kastikkeeseen samalla sekoittaen. Anna kastikkeen kiehahtaa.

Raikkaat lisäkekasvikset:
Lisää pannulle tilkka öljyä ja kypsennä kasvikset. Mausta oman maun mukaan.

Viimeistely:
Leikkaa pihvit ohuiksi suikaleiksi. Annostele lautasille kasviksia, pihvisuikaleita ja kastiketta. Koristele annokset tuoreilla yrteillä.





2 kommenttia:

  1. Valmistin ruokaa IRISH HEREFORD SIRLOIN STEAKS LIHASTA ohjeen mukaan. Paisto ensin hetki molemmin puolin kuumalla pannulla ja sitten miedommalla lämmöllä ohjeen mukaan. Pihvistä tuli todella sitkeää ja se oli kaikkea muuta mitä odotin hyväksi mainostetulta lihalta. Aivan kamalaa suoraan sanottuna.

    VastaaPoista
  2. Yllä olevssa reseptissäni lukee näin:
    Sekoita marinadin ainekset. Laita pihvit marinadiin ja nosta jääkaappiin marinoitumaan pariksi tunniksi.
    Nosta pihvit pois marinadista. Ota marinadi talteen. Paista pihvejä parilapannulla 3 minuuttia/puoli. Laita pihvit paistamisen jälkeen folion sisään vetäytymään noin 10 minuutiksi. Eli paista pihvejä vain kerran kummaltakin puolelta ja nosta heti pois pannulta. Tietysti lihan laatu voi vaihdella ja kohdallesi on sattunut sitkeää lihaa.

    VastaaPoista