maanantai 16. helmikuuta 2015

Rapeat leivät




Tein kala-katkarapuleipiä iltapalaksi. Kala-katkarapuleivät ovat myös kivoja alkupaloja ja helppotekoisia tarjottavia.

KALA-KATKARAPULEIVÄT
200 g vaalealihaista kalaa paloiteltuna
200 g katkarapuja
pala purjoa silputtuna
1 kananmuna
1 tl kalakastiketta
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
persiljasilppua
10 paahtoleipäviipaletta
seesaminsiemeniä
Paistamiseen:
rypsiöljyä

Hienonna kala, katkaravut ja purjo monitoimikoneessa. Lisää joukkoon muna, mausteet ja persiljasilppu, anna sekoittua tasaiseksi massaksi. Leikkaa leivistä reunat pois ja leikkaa leipäviipaleet puoliksi. Levitä tahnaa leipien päälle. Ripottele leipien pinnalle seesaminsiemeniä ja paista leivät molemmin puolin öljyssä kauniin värisiksi.