maanantai 16. kesäkuuta 2014

Helppoa leivontaa


Tässä todella helppo kinkkukierreresepti. Maistuvat kinkkukierteet sopivat vierastarjottaviksi tai vaikka iltapalaksi.


KINKKUKIERTEET
Taikina:
1 dl vettä
25 g hiivaa
0,5 dl öljyä
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
1 kananmuna
70 g tomaattipyreetä
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
noin 4,5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
öljyä kuullottamiseen
2 dl purjosilppua
150 g kinkkua pieninä kuutioina
150 g tuorejuustoa (ruohosipulin makuista)
mustapippuria myllystä
(suolaa maun mukaan)
Voiteluun:
kananmunaa

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, öljy sekä kananmuna, pyree, timjami ja oregano. Lisää jauhot vähitellen mukaan. Alusta taikina sileäksi. Peitä kulho liinalla ja laita taikina lämpimään paikkaan kohoamaan puoleksi tunniksi. Tee sillä välin täyte. Kuullota purjosilppu, lisää kinkkukuutiot ja tuorejuusto. Sekoita ja anna juuston sulaa, mausta. Kauli taikina leivinpaperin päällä noin 40x30 cm kokoiseksi levyksi. Levitä täyte taikinan päälle. Rullaa taikinalevy kääretortun tavoin. Leikkaa rulla noin 18 osaan. Nosta taikinapalat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota noin 15 minuuttia. Voitele kinkkukierteet munalla ja paista 220 asteessa noin 10 minuuttia.


2 kommenttia: