Tässä
todella helppo kinkkukierreresepti. Maistuvat kinkkukierteet sopivat
vierastarjottaviksi tai vaikka iltapalaksi.
KINKKUKIERTEET
Taikina:
1
dl vettä
25
g hiivaa
0,5
dl öljyä
0,5
tl suolaa
1
tl sokeria
1
kananmuna
70
g tomaattipyreetä
1
tl timjamia
1
tl oreganoa
noin
4,5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
öljyä
kuullottamiseen
2
dl purjosilppua
150
g kinkkua pieninä kuutioina
150
g tuorejuustoa (ruohosipulin makuista)
mustapippuria
myllystä
(suolaa
maun mukaan)
Voiteluun:
kananmunaa
Liota
hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, öljy sekä
kananmuna, pyree, timjami ja oregano. Lisää jauhot vähitellen
mukaan. Alusta taikina sileäksi. Peitä kulho liinalla ja laita
taikina lämpimään paikkaan kohoamaan puoleksi tunniksi. Tee sillä
välin täyte. Kuullota purjosilppu, lisää kinkkukuutiot ja
tuorejuusto. Sekoita ja anna juuston sulaa, mausta. Kauli taikina
leivinpaperin päällä noin 40x30 cm kokoiseksi levyksi. Levitä
täyte taikinan päälle. Rullaa taikinalevy kääretortun tavoin.
Leikkaa rulla noin 18 osaan. Nosta taikinapalat leikkauspinta
ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota noin
15 minuuttia. Voitele kinkkukierteet munalla ja paista 220 asteessa
noin 10 minuuttia.
oj NAM! näitähän on ehdottomasti kokeiltava!
VastaaPoistahttp://bettinaw.blogspot.fi/
Herkullista.
VastaaPoista