torstai 16. kesäkuuta 2016

Ihana kesäkakku



Charlotta-kakku on ihanan kesäinen ja muuntuu sen mukaan mitä hilloa käytät kääretortun täytteenä. Minä käytin tällä kertaa kääretortun täytteenä kahta eri hilloa, tavallista kaupasta ostettua vadelmahilloa sekä pirteää mandariini-porkkanahilloa. Paahdettu sokeri ja appelsiininkuoriraaste antavat puolestaan charlotan kermahyytelötäytteelle makua.


CHARLOTTA-KAKKU
Kääretorttu:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
¾ dl perunajauhoja
¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kääretortun täyte:
noin 3 dl hilloa (esimerkiksi vadelmahilloa)
1 dl kuohukermaa vatkattuna
Charlotan kermahyytelötäyte:
5 liivatelehteä
2 dl sokeria
1 dl vettä (kiehuvaa)
5 dl kuohukermaa
3 tl vaniljasokeria
1 tl appelsiininkuorta raastettuna

Kääretorttu: Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahdon joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota paistossa käytetty leivinpaperi varoen pois. Levitä torttupohjan päälle hillokerros ja kermavaahtokerros. Kääri torttupohja rullalle ja laita jääkaappiin kiinteytymään.

Charlotan täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 5 minuutiksi pehmenemään. Levitä sokeri paistinpannulle ja anna sulaa, sekoita kunnes väri on kauniin vaalean ruskeaa. Nosta pannu levyltä ja lisää kiehuva vesi varoen sokerin joukkoon. Nosta takaisin levylle ja sekoita kunnes seos on tasaista. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää liivate sokeriliemeen hyvin sekoittaen. Ota pannu pois liedeltä ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla. Kaada sokeriliemi kermavaahdon joukkoon ja sekoita mukaan vielä appelsiininkuoriraaste.

Charlotan kokoaminen: Vuoraa noin 1,5 litran vetoinen pyöreäpohjainen astia kelmulla. Leikkaa kääretortusta viipaleita ja asettele torttupalat vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte tortuilla vuorattuun kulhoon ja peitä kelmulla. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli. Kumoa tarjoiluvadille ja koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti