torstai 9. kesäkuuta 2016

Savustettua possua ja persikoitaAnnan tänään Lännen Median sanomalehdissä savustusvinkkejä. Niinpä laitan myös tänne blogiini muutaman savustusreseptin, possua ja persikoita. Possun kypsennys vie aikaa, mutta lopputulos on sitäkin palkitsevampi. Jälkiruokapersikat valmistuvat nopeasti ja saavat silti pikanttia makua savustamalla.


POSSUN SAVUSTUS
noin 1,5 kg possun kassleria
Mausteseos:
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl fariinisokeria
0,5 rkl fenkolinsiemeniä murskattuna
1 tl suolaa
1 tl chilijauhetta
Liemi uunivuokaan:
1,5 dl omenamehua
0,5 dl ruokosokerisiirappia
3 rkl tomaattipyreetä
3 rkl valkoviinietikkaa

Possu savustetaan epäsuoralla savustustekniikalla joko siihen rakennetulla laitteella (offset smoker) tai esimerkiksi kaasugrillissä siten, että käytetään vain yhtä (reunimmaista) poltinta, jonka yläpuolelle pistetään savustuslastut folion päälle ja possu laitetaan grillin toiseen reunaan. Käytä savustuslastuina esimerkiksi hikkoria.

Possuun otetaan ensin savun makua savustusuunissa ja siirretään tämän jälkeen sähköuuniin kypsymään hiljalleen pehmeäksi.

Sekoita mausteet, hiero mausteseos possun pintaan ja anna possun maustua kunnes saat savustimen valmisteltua savustuskuntoon. Savusta possua noin 3 tuntia 120 asteessa.

Nosta possu tämän jälkeen uunivuokaan. Sekoita liemi omenamehusta, siirapista, pyreestä ja viinietikasta. Kaada liemi possun päälle ja laita folio kanneksi possun päälle. Laita possu uuniin 150 asteeseen noin neljäksi tunniksi. Rivi possu kahden haarukan avulla pieniksi paloiksi.PERSIKOIDEN SAVUSTUS
tuoreita persikoita
Lisäksi:
vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa
ruokosokeri- tai vaahterasiirappia
tuoretta minttua

Halkaise persikat ja poista kivet. Laita savustuslaatikon pohjalle leppä- tai omenapuunlastuja, pieni katajanoksa ja sokeripala, nosta persikat savustimeen ritilän päälle ja laita kansi kiinni. Savusta persikoita noin 20 minuuttia. Tarjoa jäätelön tai vaniljalla maustetun kermavaahdon kanssa, mausta annos tuoreella mintulla. Lorauta päälle vähän siirappia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti