keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Parsapiirakassa on itua



Vappupiknik on varmaan vapun odotetuin juttu ja moni katsoo viikonlopun säätiedotuksia suurin toivein. Piirakka on helppo ottaa mukaan piknikille. Vappupiknikin parhaaseen piirakkaan laitetaan täytteeksi herkullista tuoretta parsaa ja terveellisiä mungpavun ja sinimailasen ituja.


Lisää maistuvia itureseptejäni löydät Lounasitu Oy:n reseptisivulta, käy tutustumassa.


PARSA-ITUPIIRAKKA
Piirakkapohja:
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
100 g margariinia tai pehmeää voita
100 g juustoa raastettuna
noin 1 dl vettä
Täyte:
2 kananmunaa
150 g ranskankermaa
1,5 dl maitoa
1 rkl sitruunamehua
1 tl sinappijauhetta
muskottipähkinää raastettuna
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
2 dl sinimailasen ituja
2 dl mungpavun ituja
100 g juustoa raastettuna
noin 9 kpl tuoretta vihreää parsaa

Piirakkapohja: Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää rasva, juustoraaste ja vesi. Sekoita tasainen taikina. Vuoraa irtopohjavuoka (noin 25x25 cm) leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla taikinapohjaan muutamia pistoja. Suojaa reunat foliolla ja paista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Poista foliot reunoilta.

Täyte: Sekoita kulhossa munat, ranskankerma, maito, sitruunamehu ja mausteet. Levitä esipaistetulle piirakkapohjalle vuorotellen ituja ja juustoraastetta. Kaada munaseos itujen ja juustoraasteen päälle. Asettele parsat viimeisenä pinnalle ja paina ne puoliksi täytteen sisään. Laita piirakka uuniin ja paista noin 40 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt ja saanut vähän väriä.



2 kommenttia:

  1. Oi, näyttääpä hyvältä. Taidan kokeilla tätä vappuna, tosin gluteenittomana. Parsa on niin hyvää. Kiitos tästä. Mukavaa päivää sinulle!

    VastaaPoista