tiistai 19. huhtikuuta 2016

MAKU ON PÄÄASIA



Mieleni teki raikasta marjakakkua ja koska pakastimessani on edelleen runsaasti erilaisia marjoja tein kesäisen raikkaan ja mehevän kakun sesonkiin tuijottamatta. Todistettavasti tämä kakku onnistuu myös pakastemarjoista vaikka tuoreet marjat ovat tietysti parhaimpia. Pakastemarjat ovat vetisempiä, eikä kakku leikkaannu aivan yhtä täydellisesti kuin tuoreista marjoista tehtynä. Jos sinullakin on vielä pakastemarjoja ja tämä leikkaantuvuusseikka ei sinua haittaa, niin tee ihmeessä tämä kakku jo nyt. Tai pidä resepti mielessä marjasesonkia silmällä pitäen. Ja makuhan on tietysti pääasia.


RAIKAS MARJAKAKKU
Kakkupohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
600 g maustamatonta jogurttia
200 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl marjoja (esimerkiksi mansikoita, mustikoita ja vadelmia)
6 liivatelehteä
0,5 dl sitruunamehua
Päällinen:
1 litra marjoja (esimerkiksi mansikoita, mustikoita ja vadelmia)
4 dl vettä
2 dl hyytelösokeria

Kakkupohja: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe hyvin sekaisin. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon siivilän läpi. Sekoita taikinaa nostellen, että kuohkeus säilyy. Vuoraa irtopohjavuoka (noin 25x25 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Testaa kypsyys puisella tikulla, kun taikina ei tartu tikkuun on kakkupohja kypsä. Jäähdytä kakkupohja, mutta älä poista vuoasta.

Täyte: Sekoita jogurtti, rahka, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna sitruunamehu, purista liivatelehdistä vesi pois. Lisää liivatelehdet sitruunamehuun ja sekoita hyvin. Sekoita liivateliemi jogurttiseokseen ohuena nauhana. Lisää mukaan tuoreet marjat tai vähän kohmeiset marjat (jos käytät pakastemarjoja) varoen rikkomasta marjojen rakennetta. Kaada täyte kakkupohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään kunnolla, vaikka yön yli. 

Päällinen:
Jos käytät pakastemarjoja sulata marjoja vain vähän. Levitä marjat hyytyneen täytekerroksen päälle. Keitä vesi ja lisää hyytelösokeri, sekoita kunnes sokeri liukenee ja anna jäähtyä pari minuuttia. Levitä sokerilientä marjojen päälle vähän kerrallaan. Laita kakku vielä jääkaappiin kunnes kiille on hyytynyt kunnolla. Irrota irtopohjavuoan reunat ja laita kakku tarjolle. 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti