Leivoimme viikonloppuna lasten kanssa
korvapuusteja sekä muutaman pullapojan. Puustit tulivat syödyiksi
hyvin nopeaan tahtiin, mutta pullapojat jäivät sivuun.
Tänään pullapojat saivat sukeltaa vanukkaan sekaan. Hyvää tuli
ja taas maistui. Myös intialaisaterialta jäänyt hedelmäinen riisi
koki uudistumisen, riisi sai kavereikseen broileria ja kookosmaitoa.
Mainio yhdistelmä.
En useinkaan jatkojalosta ruokiamme,
koska ne tulevat syödyksi sellaisenaan. Yleensä teen aivan
tarkoituksella vähän suurempia eriä ruokaa kerrallaan, silloin
siitä riittää sopivasti miehelle ja minulle lounaaksi seuraavalle
päivälle. Mutta koska juuri nyt 4.-10. marraskuuta vietetään
valtakunnallista Hävikkiviikkoa, jonka tarkoituksena on vähentää
ruoan tuhlaamista, haluan antaa muutaman tuunausvinkin.
BROILERI-KOOKOSRIISIVUOKA
noin 1 litra tähteeksi jäänyttä
riisiruokaa (esim. hedelmäistä riisiä)
500 g broileria
suolaa & mustapippuria
4 – 5 dl kookosmaitoa
2 tl timjamia
Paista broileri, mausta suolalla ja
pippurilla. Paloittele broilerit, yhdistä kaikki ainekset ja laita
uunivuokaan. Laita vuoka uuniin 200 asteeseen noin 25 minuutiksi.
Tähän ruokaan sopivat monenlaiset riisiruokien tähteet kuten
paella tai risotto, jos käytät pelkkää keitettyä riisiä lisää
silloin mausteiden määrää.
Intialaisen hedelmäisen riisin reseptin löydät täältä.
PULLAVANUKAS
350 g kuivahtanutta pullaa
2 kananmunaa
5 dl maitoa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl kanelijauhetta
ripaus muskottipähkinää
noin 2 dl hilloa (esim.
omena-tyrnihilloa)
Voitele vuoka. Leikkaa pulla
viipaleiksi. Vatkaa kananmunat kevyesti maidon kanssa, mausta
sokerilla, vaniljasokerilla, kanelilla ja muskotilla. Kasta
pullaviipaleet munamaitoon. Laita vuokaan kerros pullaviipaleita sen
päälle ohut kerros hilloa, jatka kerroksia. Kaada vuokaan vielä
loput munamaidosta. Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.
Tarjoa vaikka kermavaahdon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti