lauantai 16. marraskuuta 2013

VOHVELIT SUOLAISIN LISUKKEIN


Tämän päivän ateria valmistettiin pöydässä vohveliraudalla. Tattarivohvelit on mukava vaihtoehto perinteisille pannulla paistettaville blineille.


TATTARIVOHVELIT
5 dl maitoa kädenlämpöisenä
25 g tuorehiivaa
4 dl tattarijauhoja
1 tl suolaa
100 g voita sulatettuna
3 kananmunan valkuaista

Liuota hiiva maitoon ja vatkaa joukkoon 2 dl tattarijauhoista, peitä kulho kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään 5 tuntia. Lisää sitten taikinajuureen loput tattarijauhoista sekä suola ja voisula. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää nostellen taikinaan, että ilmavuus säilyy. Paista taikinasta vohveliraudalla vohveleita. Tarjoa heti kuumina ja rapeina. Lisäksi voi tarjota esimerkiksi savustettua kalaa, suolakurkkuja, smetanaa, silputtua sipulia ja kapriksia. Tästä taikinasta tulee noin 12 vohvelia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti