torstai 23. toukokuuta 2013

LUSIKOITA JA KOUKEROITA


Nämä pikkuleivät ovat helppotekoisia ja tarvikkeetkin löytyvät lähes aina kaapista silloin kun makeannälkä yllättää. Lusikkaleivät ja ässät käyvät hyvin myös vierastarjottaviksi vaikkapa kevään juhliin.



LUSIKKALEIVÄT
Taikina:
200 g voita
1 ½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
Väliin:
(omena)marmeladia
Pinnalle:
sokeria

Kiehauta voi, lisää sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voiseokseen. Taikina muovautuu parhaiten lämpimänä. Muotoile leivonnaiset painelemalla taikinaa soikeaan teelusikkaan, ota pois lusikkamuotista ja laita leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Levitä marmeladia sileälle puolelle, paina aina kaksi puolta vastakkain. Kierittele sokerissa.




ÄSSÄT
Taikina:
100 g voita tai margariinia
150 g sokeria
2 kananmunaa
2 ½ dl kermaa
300 g vehnäjauhoja
Kierittelyyn:
sokeria ja kanelijauhetta

Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa erikseen munat vaahdoksi. Yhdistä vaahdot toisiinsa. Lisää kerma ja jauhot. Leivo taikinasta pikkusormen paksuisia tankoja. Leikkaa tangot 10 cm paloiksi. Kierittele paloja kanelisokeriseoksessa ja taivuta s-kirjaimen muotoisiksi. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Annoksesta tulee noin 50 ässää.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti