keskiviikko 8. toukokuuta 2013

EUROVIISUT 2013 RUOKINA osa 10/13


Euroviisuruokia jälleen tarjolla. Tänään ruokamaat ovat Unkari, Norja ja Albania.



UNKARI

TÄYTETYT PAPRIKAT
4 pientä vihreää paprikaa
Täyte:
0,5 dl riisiä
pieni sipuli silputtuna
200 g jauhelihaa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Kastike:
500 g tomaattimurskaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
1 tl paprikajauhetta
¼ tl jeeraa eli juustokuminaa
mustapippuria myllystä

Keitä riisi. Kuullota sipuli. Leikkaa paprikoista kannat, poista siemenet ja valkoiset osat. Sekoita täyteen ainekset. Täytä paprikat tiiviisti. Pistele paprikoihin muutama reikä, etteivät ne halkea kypsentäessä. Laita paprikat pieneen kattilaan. Soseuta kastiketta varten tomaattimurska ja lisää mausteet. Kaada seos kattilaan, paprikoiden tulisi lähes peittyä kastikkeeseen. Hauduta paprikoita miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia eli kunnes ne ovat pehmeitä.




NORJA

KATKARAVUT
200 g katkarapuja
1 salottisipuli hienonnettuna
1 ½ dl portviiniä
3 dl kermaa
1 sitruunan raastettu kuori
suolaa ja pippuria myllystä

Hauduta sipulia portviinissä. Lisää kerma ja keitä kasaan miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kuumaan kastikkeeseen katkaravut ja sitruunankuori. Anna kuumentua ja tarjoa heti tuoreen patongin kanssa.




ALBANIA

PURJOVUOKA
öljyä paistamiseen
900 g purjoa
2 sipulia silputtuna
1 punainen paprika pilkottuna
300 g jauhelihaa
suolaa ja pippuria myllystä
2 dl lihalientä

Pilko purjon valkoiset osat vinottain 1 cm paloiksi. Kuullota purjot ja sipulit öljyssä. Siirrä uunivuokaan. Paista kevyesti jauheliha, lisää paprikat ja mausteet sekä lihaliemi, anna kiehahtaa. Kaada seos purjojen päälle vuokaan. Laita uuniin 200 asteeseen, kypsennä noin tunnin ajan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti