Kävimme
eilen vanhassa kotikaupungissani Naantalissa Unikeonpäivillä.
Kiertelimme katselemassa markkinakojuja, esityksiä ja iloista ihmisvilinää. Kiipesimme
Kuparivuorelle ihailemaan kesämaisemia, kiertelimme ristiin rastiin vanhaa kaupunkia ja lapset pulahtivat uimaan
Nunnalahden uimarannalla. Naantali esiintyi oikein edukseen
kesähelteillä.
Poikkesimme
tietysti samalla reissulla vanhempieni luona ja sain kerätä mukaani
karviaismarjoja. Tänään hieman tihkusateisena päivänä karvaiset
jatkojalostuivat piirakaksi. Karviaismarjat ovat pikkuisen kirpeitä
ja sopivat siksi tähän piirakkaan loistavasti.
KARVIAISPIIRAKKA
Pohja:
3
dl vehnäjauhoja
150
g margariinia
2
rkl vettä
Täyte:
50
g margariinia tai voita sulatettuna
2
kananmunaa
1,5
dl sokeria
3
rkl mantelijauhetta
1
rkl vehnäjauhoja
noin
4 dl karviaisia
Lisäksi koristeluun tuoreita karviaisia
Pohja:
Sekoita pehmeä margariini, vehnäjauhot ja vesi sileäksi
taikinaksi. Laita taikina kelmuun käärittynä jääkaappiin noin
tunniksi. Kauli taikina piirakkavuoan kokoiseksi (halkaisija noin 25
cm). Jos taikinasta jää yli voit tehdä lopuksi koristeita piirakan
pinnalle. Vuoraa piirakkavuoka taikinalla, myös reunat. Peitä
piirakan reunat foliosuikaleilla ja pistele pohjaa haarukalla
muutaman kerran. Paista piirakkapohjaa 200 asteessa noin 15
minuuttia. Poista foliosuikaleet reunoilta.
Täyte:
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi
vaahdoksi. Lisää vaahtoon mantelijauhe, vehnäjauhot ja sulatettu
rasva. Kaada täyte esipaistetulle piirakkapohjalle. Ripottele
puhdistetut karviaiset täytteen joukkoon. Jos taikinaa jäi yli tee
siitä muutamia suikaleita ja tee piirakan pinnalle koristeristikko.
Paista piirakkaa vielä noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti