Vielä
viimeinen pähkinäresepti liittyen Meiran ja 40+ blogien
haasteeseen. Tämän päivän reseptissä olen käyttänyt
cashewpähkinöitä ja pinjansiemeniä.
Cashewpähkinän
maku on parhaimmillaan miedon kermainen, makeahko ja täyteläinen.
Missään en ole saanut niin hyviä ja tuoreita cashewpähkinöitä
kuin Intiassa tasan seitsemän vuotta sitten. Meiran cashewpähkinät
tulevat hyvänä kakkosena, ne maistuivat todellakin tuoreilta ja
makumuisto vuosien takaa palasi mieleeni.
Cashewpähkinät
sisältävät runsaasti proteiinia, hiilihydraatteja ja
tyydyttymättömiä rasvahappoja. Etenkin kivennäisaineiden, kuten
sinkin, magnesiumin ja raudan suuri pitoisuus tekee cashewpähkinöistä
erittäin terveellisiä. Sinkki on tärkeää aineenvaihdunnalle, kun
taas magnesium on mukana hermoston toiminnassa. Muihin pähkinöihin
verrattuna cashewpähkinät sisältävät myös runsaasti foolihappoa
ja K-vitamiinia, joka vahvistaa luustoa ja edistää veren
hyytymistä.
Cashewpähkinät
sopivat monenlaisiin ruokiin, erityisesti kasvisruokiin ja itämaisiin
luomuksiin. Nyt lisäsin cashewpähkinöitä lämpimään
kasvissalaattiin. Tämän salaatin valmistamiseen ei kulu liikaa
aikaa, vaan se valmistuu nopeasti lämpimäksi välipalaksi ja
poistaa pienen nälän maistuvalla tavalla.
LÄMMIN
CASHEWPÄHKINÄSALAATTI
70
g Meiran cashewpähkinöitä
2
rkl Meiran pinjansiemeniä
1 sipuli
1
paprika
150
g vihreitä papuja
100
g kirsikkatomaatteja
2
tl sitruunamehua
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
Silppua
sipuli, suikaloi paprika ja halkaise tomaatit. Paahda cashewpähkinät
ja pinjansiemenet kuivalla pannulla ja laita tämän jälkeen sivuun
odottamaan. Kuullota sipuli ja paprika. Lisää pavut ja tomaatit,
anna kuumentua ja sekoita käännellen. Mausta sitruunamehulla,
pippurilla ja suolalla. Lisää lopuksi mukaan paahdetut pähkinät
ja siemenet. Tarjoa heti.
PS.
Huomasithan edellisen postauksen Meira-tuotteiden arvonnan!
Kaupallinen yhteistyö Meira/40+ blogit
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti