Keräsin
tähän vaivattomasti valmistuvien herkkujen reseptejä. Valmista
näitä vaikka pääsiäisenä tai ihan milloin vain.
TÄYTETYT
TOMAATIT
kirsikkatomaatteja
Täyte:
pala paprikaa
kuutioituna
1 dl
ranskankermaa tai tuorejuustoa
30 g
sinihomejuustoa
kevätsipulia
silputtuna
Koristeluun:
basilikanlehtiä
Poista
tomaateista kantaosa ja koverra yläkautta sisus pois. Sekoita
täytteen ainekset ja täytä tomaatit. Tarjoa kylminä.
KOLMIOLEIVÄT
KURKKUTÄYTTEELLÄ
puolikas kurkku
0,5 dl
tillisilppua
2 dl raejuustoa
1 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
suolaa maun
mukaan
Leikkaa kurkku
pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kurkku, tilli, raejuusto sekä
ranskankerma, mausta suolalla. Leivitä täytettä leivälle
(esimerkiksi paahto- tai vuokaleipää) ja laita toinen leipä
päälle. Leikkaa terävällä veitsellä kahdeksi kolmioksi.
TONNIKALA-PASTASALAATTI
150 g pastaa
150 g tonnikalaa
4 tomaattia
100 g fetaa
kevätsipulia
silputtuna
tuoretta
basilikaa ja oreganoa
Kastike:
1 rkl
valkoviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl
sitruunamehua
1 tl sinappia
1 tl juoksevaa
hunajaa
Keitä pasta ja
valuta. Leikkaa tomaatit ja feta kuutioiksi, silppua sipuli. Yhdistä
kaikki ainekset. Tarjoa salaatti vaikka pitaleivän välissä.
KATKARAPUCOCKTAIL
200 g katkarapuja
1 mango
1 avokado
(jalapenoa maun
mukaan)
Kastike:
120 g smetanaa tai ranskankermaa
2 tl limemehua
0,5 tl sokeria
pala tuoretta
inkivääriä hienonnettuna
mustapippuria
myllystä
suolaa maun
mukaan
Lisäksi:
salaatinlehtiä
Koristeluun:
limeviipaleita
Kuori
ja kuutioi mango sekä avokado. Sekoita kastikkeen ainekset. Yhdistä
katkaravut, mango, avokado, (jalapeno jos haluat) sekä kastike.
Laita jääkaappiin maustumaan hetkeksi. Asettele annoskulhojen
pohjalle salaatinlehtiä ja lusikoi salaatin päälle
katkarapucocktailia, koristele limeviipaleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti