lauantai 2. maaliskuuta 2013

SYÖTÄVÄ RAKENNUSSARJA



Näitä nostalgisia reseptejä yhdistää rakennuksiin liittyvät nimet.


OOPPERALEIPÄ
Jauhelihapihveihin:
500 g paistijauhelihaa
1 sipuli silputtuna ja kevyesti paistettuna
1 rkl dijon-sinappia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Lisäksi:
4 isoa siivua paahtoleipää
4 kananmunaa
jäävuorisalaattia
maustekurkkuja viipaleina
keitettyjä punajuuria viipaleina

Muotoile jauhelihapihvit ja paista pannulla. Paista kananmunat. Paista myös leivät kauniin ruskeiksi pannulla. Kokoa lämpimille leiville salaattia, pihvi, punajuuriviipaleita, kurkkuviipaleita, päälle kananmuna.



LINNAPAISTI
noin 1 kg naudan sisäpaistia
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 sipulia lohkoina
4 porkkanaa isoina paloina
300 g selleriä isoina paloina
300 g palsternakkaa isoina paloina
125 g anjovisfileitä + liemi
1 rkl siirappia
1 rkl viinietikkaa
1 dl vahvaa kahvia
5 dl vettä
häränlihafondia
2 laakerinlehteä
5 maustepippuria
5 valkopippuria
Kastike:
5 dl paistolientä
3 rkl vehnäjauhoja + tilkka vettä
1 dl kermaa

Ruskista paisti, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä liha kannelliseen pataan, lisää kaikki muut ainekset. Anna hautua miedolla lämmöllä hiljalleen uunissa noin 1,5 – 2 tuntia. Käännä välillä paistia. Nosta paisti pois ja kääri folioon. Siivilöi liemi ja lisää suuruste, anna kiehua 5 minuuttia, lisää vielä kerma. Laita tarjoiluvadille kasviksia ja leikattu paisti, tarjoa lisäksi kastiketta. Tarjoa lisäksi marjahyytelöä ja perunoita.



PAPPILAN HÄTÄVARA
5 dl kuivahtanutta pullaa tai kuivakakkua paloina
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl puolukkahilloa
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria

Kostuta pullat tai kakkupalat vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Kokoa kerroksittain kaikki ainekset jälkiruokamajoihin, anna vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti