keskiviikko 20. helmikuuta 2013

TAKKAHERKKUJAMeillä on kodissamme 7 tulisijaa. Leivinuuni on lämmittämisen ohessa ahkerassa ruoanvalmistuskäytössä. Keittiössä on lisäksi puuhella, jonka käyttö on satunnaista. Saunan kiuas ja vesipata lämpiävät puilla. Takkoja on jokaisessa asuinkerroksessa eli yhteensä kolme. Näiden seitsemän lisäksi on pihalla vielä puulämmitteinen pizzauuni.

Koska talvella meillä lämmitetään takkoja lähes päivittäin, olen usein miettinyt myös niiden hyötykäyttöä ruoanvalmistuksessa. Yläkerran takassa on talvella joskus paistettu makkaraa, mutta muuten takassa ei tule yleensä tehtyä ruokaa. Jos meillä ei olisi leivinuunia kokeilisin tietysti pataruokien hauduttamista takassa. Tikkupullien ja banaanien paistamien oli helppoa, mutta hauskaa. Ehkä myöhemmin teen jotain omaperäisempää ja vaativampaa takkaruokaa.

TIKKUPULLAT (8 kpl)
4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 rkl sokeria
½ tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa
1 rkl pehmeää voita

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää maito sekä voi. Jaa taikina kahdeksaan osaan, muotoile pitkulaisiksi ja kiedo tikkujen ympärille. Paista takkatulella samalla käännellen. Tarjoa hillon kanssa.

PAISTETUT BANAANIT
kokonaisia banaaneja kuorineen
Lisäksi:
jäätelöä
ruokosokerisiirappia

Pujota banaanit vartaisiin ja paista takassa kunnes kuoret ovat tummuneet kokonaan. Tee viilto banaaninkuoriin ja tarjoa lisäksi jäätelöä sekä siirappia.

1 kommentti:

  1. Mahtavia herkkuja koko blogi täynnä:D blogissaani olisi sinulle haaste jos kiinnostaa. Täällöä tuun vieraileen useamminkin

    VastaaPoista