tiistai 26. helmikuuta 2013

MEHEVIÄ & MAUKKAITA HETKIÄ




Vuokaan laitetaan ihania yhteensopivia makuja, munakoisoa, broileria, tomaattikastiketta ja uunissa sulavaa mozzarellaa. Jäätelökakkuun upotetaan kahvilla kostutettua suklaakakkua, vaniljajäätelöä, meheviä rusinoita ja mansikoita. Täydellinen makunautinto on valmis.




BROILERIA JA MUNAKOISOA TOMAATTIKASTIKKEESSA
2 isoa munakoisoa viipaleina
4 broilerin rintafileetä ohuina viipaleina
oliiviöljyä paistamiseen
Tomaattikastike:
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
500 g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyreetä
ripaus sokeria
1,5 rkl kanafondia
mustapippuria myllystä
timjamia
oreganoa
suolaa maun mukaan
Pinnalle:
200 g mozzarellaa ohuina viipaleina
1 dl parmesan- tai emmentaljuustoa raastettettuna
Tarjoiluun:
rucolaa
minitomaatteja

Ripottele munakoisoviipaleille vähän suolaa. Suola irrottaa nestettä munakoisoista, kuivaa pinta talouspaperilla. Paista munakoisoviipaleita öljyssä niin, että ne saavat hieman väriä. Paista myös broilerit kauniin ruskeiksi, mausta kevyesti pippurilla ja suolalla. Valmista kastike, kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää tomaattimurska, pyree, sokeri, kanaliemi fond cup sekä pippuria. Kypsennä hetki ilman kantta kunnes kastike on sopivan paksua, lisää yrtit. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Laita kerros munakoisoviipaleita uunivuoan pohjalle, sitten broilereita ja kastiketta. Jatka kerroksia, levitä viimeisenä kerros kastiketta, sen päälle mozzarellaa sekä juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Koristele valmis ruoka rucolalla ja minitomaateilla.



JÄÄTELÖKAKKU
Suklaakakkupohja:
170 g tummaa suklaata
150 g margariinia tai voita
2 ½ dl sokeria
3 munaa
¼ tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
Kakkupohjan kostutukseen:
1 dl kahvia
Lisäksi:
15 dl vaniljajäätelöä
½ dl rusinoita + ½ dl kahvia
1 dl mansikanpaloja
Koristeluun:
marjoja

Laita rusinat kuumaan kahviin, ne saavat imeä kahvia itseensä sillä välin kun teet suklaakakkupohjan. Paloittele suklaa ja rasva kattilaan ja sulata vesihauteessa. Vatkaa munien rakenne rikki, sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään. Vuoraa uunipelti voidellulla leivinpaperilla. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä, leikkaa levystä suorakaiteen muotoiseen vuokaan sopivia paloja, kostuta palat ja asettele ne kelmulla vuorattuun vuokaan. Laita pehmennyttä jäätelöä vuokaan ohut kerros, ripottele meheviä rusinoita ja mansikanpaloja väliin, lisää aineksia vuorotellen kunnes vuoka on täynnä. Aseta vielä kakkulevyn pala kanneksi ja laita pakastimeen kovettumaan. Kumoa valmis jäätelökakku vuoasta ja koristele marjoilla.

Jäätelökakku on hyvää jo muutaman tunnin pakastimessa olon jälkeen, mutta leikkaantuu paremmin seuraavana päivänä.



1 kommentti:

  1. Wautsi mikä jälkkäri. Upean näköinen ja epäilemättä maistuu myös herkulliselta!

    VastaaPoista