keskiviikko 6. helmikuuta 2013

LAUTASELLA MATKUSTELUA

Mieli tekisi matkoille, mutta ei ole mahdollista lähteä. Siispä suunta kohti lautasmatkaa.



BURGUNDINPATA
900 g naudan paistia kuutioituna
150 g pekonia
300 g salottisipulia kokonaisina
4 valkosipulinkynttä
300 g juuriselleriä paloiteltuna
300 g palsternakkaa paloiteltuna
400 g porkkanaa paloiteltuna
500 g tomaattimurskaa
4 dl lihalientä
2 dl punaviiniä
timjamia
rosmariinia
2 laakerinlehteä
suolaa
mustapippuria myllystä
300 g herkkusieniä

Ruskista pekonit sekä lihat pienissä erissä, siirrä pataan. Ruskista sipulit ja valkosipulit. Laita pataan tomaattimurska, juurekset ja mausteet. Anna padan muhia 150 asteessa pari tuntia. Lisää kevyesti ruskistetut sienet kypsymisen lopulla.



KIEVIN KANA
4 broilerin rintafileetä
Maustevoi:
100 g voita
2 rkl persiljasilppua
2 rkl sitruunamehua
valkosipulinkynsi silputtuna
suolaa maun mukaan
Leivittämiseen:
1 dl vehnäjauhoja + suolaa ja mustapippuria
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
1 dl korppujauhoja
öljyä ja voita paistamiseen

Sekoita persiljasilppu, sitruunanmehu ja valkosipuli pehmeään voihin, mausta suolalla. Kääri voi kelmuun ja anna sen jähmettyä pakastimessa. Tee viilto fileisiin siten, että niihin muodostuu tasku. Laita viiltoihin maustevoita. Kierittele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kauniin ruskeiksi. Laita broilerit vielä uuniin 175 asteeseen noin 15 minuutiksi, että ne ovat täysin kypsiä.



MALTANRIISI
1,5 dl puuroriisiä
2,5 dl vettä
2,5 dl maitoa
suolaa maun mukaan
3 liivatelehteä
1 dl appelsiinimehua
yhden appelsiinin kuori raastettuna + hedelmäliha paloiteltuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
Koristeluun:
appelsiiniviipaleita
paahdettuja mantelilastuja

Kiehauta vesi ja maito kattilassa, lisää riisi ja ripaus suolaa, keitä kypsäksi. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Kuumenna appelsiinimehu, lisää sokerit sekä puristetut liivatelehdet. Sulata liivatelehdet mehuun, älä keitä. Lisää appelsiininkuori. Lisää appelsiinipalat riisin joukkoon. Yhdistä liivateliemi riisipuuroon hyvin sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita myös riisipuuroon. Annostele jälkiruokamaljoihin ja laita hyytymään jääkaappiin tunniksi. Koristele muutamalla appelsiiniviipaleella ja mantelilastuilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti