maanantai 30. toukokuuta 2016

Herkullinen kesäsalaatti



Kesäisen herkullinen salaatti tuo veden kielelle. Tässä salaatissa on runsaasti erilaisia raikkaita aineksia ja lisäksi poroleikkeleitä jotka tuovat ruokaisuutta. Kirpeä kastike on maustettu karpalojauheella.


HERKULLINEN SALAATTI
frisee salaattia
pari kourallista sinimailasen ituja
100 g poron kylmäsavupaistia siivuina
100 g artisokansydämiä (säilyke)
3 lehtisellerin vartta
1 omena
1 avokado
Kastike:
2 rkl öljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl balsamietikkaa
0,5 rkl karpalojauhetta
suolaa ja mustapippuria myllystä

Revi salaatti, pilko artisokat, leikkaa lehtisellerin varret ohuiksi paloiksi, paloittele omena, kuori ja paloittele avokado. Asettele kaikkia aineksia tarjoiluastiaan. Sekoita kastike ja tarjoa salaatin kanssa.


maanantai 23. toukokuuta 2016

Arkiruokaa



Grillasitko viikonloppuna? Tuliko innostuttua ja grillasit muutaman pihvin enemmän kuin kukaan jaksoi syödä? Ei hätää, käytä ylimääräiset pihvit tähän helppoon maanantairuokaan.


NUUDELIWOKKI
2 grillattua tai paistettua pihviä
1 valkosipulinkynsi
pala tuoretta inkivääriä
2 porkkanaa
1 purjo
1 sipuli
200 g nuudeleita
pari viipaletta paistettua halloumijuustoa
Kastike:
2 rkl soijakastiketta
2 rkl osterikastiketta
1 rkl fariinisokeria
1 tl wasabitahnaa
mustapippuria myllystä
suolaa tarvittaessa

Hienonna valkosipulinkynsi ja inkivääripala. Suikaloi porkkanat, sipuli ja purjo. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa kypsät pihvit ja halloumi suikaleiksi. Kuullota valkosipuli ja inkivääri pannulla. Lisää porkkanat, sipuli ja purjo, kuullota kasviksia kunnes ne ovat sopivan kypsiä. Lisää nuudelit, pihvisuikaleet ja halloumijuustoa. Sekoita kastike, kaada pannulle ja anna kuumentua.