maanantai 20. toukokuuta 2024

Askartelua, matkailua ja kokkailua

Suuri Askartelukirja, Suuri Grillikirja, Varsinais-Suomi – kohteet, jotka on nähtävä kerran elämässä ja Suuri Pizzakirja.Suuri Askartelukirja
(2024, sivumäärä 424)
Löydä uusi innostava ja luovuutta kehittävä harrastus. Askartelu on mukavaa ajanvietettä, askartelu vie mennessään ja aika kuluu kuin siivillä.
Askartelu antaa elämyksiä ja oivalluksia. Käsillä tekeminen on hyvää vastapainoa arkiselle aherrukselle ja työnteolle.
Suuri askartelukirja on suunnattu kaikille askartelusta kiinnostuneille. Kirjasta löytyy runsaasti ohjeita jotka sopivat vasta-alkajillekin, mutta haasteita löytyy myös pidempään harrastaneille. Ohjeet ovat helposti seurattavia ja kuvasarjoista voi seurata työn etenemistä.
Kirjassa esitellään paljon erilaisia menetelmiä – tuftauksesta neulahuovutukseen ja silkkimaalauksesta linoleikkaukseen.
Kirjasta löydät monipuolisia projekteja eri materiaaleja käyttäen. Tehdään kirjonta- ja tilkkutöitä, vauhdikkaita keppareita, nalleja ja muita pehmeitä hahmoja, valmistetaan keraamisesta massasta nukkeja, itsetehdyistä muovailumassoista muotoillaan monenlaista, villatupsuista syntyy pörröisiä eläimiä, tehdään koruja, kylttejä, pieniä puu- ja metallitöitä, soittimia ja monipuolisia paperi- ja pahviaskarteluja, annetaan vanhoille kirjoille uusi elämä ja paljon muuta.
Tervetuloa askartelun iloiseen maailmaan, jossa mielikuvitus ei tunne rajoja!
 
 

Suuri Grillikirja
(2024, sivumäärä 256)
Siirrä keittiösi ulkotiloihin, viritä grillisi ja päästä sisäinen grillaajasi valloilleen. Suuren grillikirjan avulla teet omassa grillissäsi hiilloksen hyväilemiä herkkuja ja saat uudenlaisen näkökulman grilliherkkujen maailmaan.
 
Kirjassa opetetaan kesyttämään tuli, saamaan makua savusta ja koetellaan grillauksen rajoja. Koko menu syntyy kätevästi grillissä. Saat monipuolisia reseptejä erilaisiin liharuokiin, kalaruokiin ja kasvisruokiin, makeita herkkuja unohtamatta. Lisäksi kirjasta löytyvät ohjeet lukuisiin lisukkeisiin, marinadeihin ja kastikkeisiin. Upeat kuvat tuovat veden kielellesi.
 
 

Varsinais-Suomi – kohteet, jotka on nähtävä kerran elämässä
(2023, sivumäärä 384)
Varsinais-Suomi – kohteet, jotka on nähtävä kerran elämässä on opas innostavaan matkailuun.
Kirja esittelee ainutlaatuisia piilossa olevia matkailukohteita. 
 
Kirjasta löytyy kulttuuria monessa muodossa, historiaa, perinteitä, arkkitehtuuria, teollisuushistoriaa ja luonnon kohteita. Tarkastellaan ihmisen ja luonnon aikaansaannoksia. 
 
Kirjassa käydään läpi kaikkien Varsinais-Suomen 27 kunnan mielenkiintoisimmat kohteet. Maaseutu, metsät ja meri ovat vahvasti läsnä. Katsellaan ja kierrellään kansallismaisemissa Aurajoen ja Saaristomeren läheisyydessä. Kuljetaan merkkihenkilöiden jalanjäljillä. Annetaan rutkasti knoppitietoa.
Kirjassa tutustutaan upeisiin erityiskohteisiin, jotka eivät ole aiemmin laajalti tiedossa. Hieno elämys saattaa löytyä lähempää kotia, kuin voisi koskaan kuvitella. Kirja innostaa kaikkia tarkkailemaan lähiympäristöään uteliaana ja silmät avoimina.
 
Tämä kirja on tarkoitettu kaikille matkailusta, kulttuurista, luonnosta ja historiasta kiinnostuneille. Kohteet soveltuvat kaikenikäisille. Kirja kannustaa ihmisiä löytämään hienoja kohteita lähiseudultaan. Ei tarvitse lentää toiselle puolelle maapalloa löytääkseen kohteita, jotka puhuttelevat. Lomamatka voi suuntautua ulkomaiden ja pidempien kotimaan matkojen sijaan muutaman kilometrin päähän omasta kodista. Lähimatkailua voi harrastaa pienimuotoisesti ihan koska vaan ja kuka tahansa.
 
Varsinais-Suomen historia on erittäin monipuolinen ja tärkeä osa koko Suomen historiaa ja sen erikoislaatuisuuden vuoksi tähän alueeseen kannattaa ehdottomasti tulla tutustumaan myös muualta Suomesta.
 
 

 
Suuri pizzakirja
(2022, sivumäärä 400)
Suuri pizzakirja on kattava opas pizzan valmistukseen kotona. Kirjan ohjeilla teet itse elämäsi parasta pizzaa. Upeasti kuvitettu kirja antaa vinkkejä joiden avulla onnistut varmasti.
 
Kirja vie lukijansa pizzojen maailmaan. Kirjasta löytyy laaja valikoima erilaisia pizzoja, kuten napolilaiset pizzat, roomalaiset pizzat, amerikkalaiset pizzat, pannupizzat, peltipizzat, calzonet, kasvispizzat ja jälkiruokapizzat, niin klassikkopizzat kuin gourmetpizzatkin. Kirja tarjoaa myös eri maiden erikoisuuksia ja pizzan lähisukulaisia. 
 
Kirjassa käsitellään kaikki pizzan valmistusprosessit taikinan valmistuksesta muotoiluun ja täytteiden valitsemisesta paistamiseen. Kirja antaa useita taikinareseptejä joilla valmistat

valintasi mukaan nopeita tai enemmän aikaa vieviä taikinoita. Voit valmistaa itse mozzarellajuustoa tai vegaanista mozzarellaa kirjan resepteillä. Kastikeresepteissä on myös valinnanvaraa, ohjeilla valmistuu tomaattikastikkeiden ohella myös valkoisia kastikkeita ja värikkäitä vihanneskastikkeita. Täytevaihtoehtoja löytyy todella runsaasti. Kirja sisältää myös paljon kasvisversioita. Lisäksi erilaiset ruoka-allergiat ja ruokavaliot on myös huomioitu.
 
Näissä pizzoissa maku on pääosassa. Kaikki pizzakirjan reseptit ovat innostavia ja niiden avulla valmistat herkullisen innovatiivisia pizzoja.
Pizzakirjan pizzat on paistettu erilaisilla uuneilla, tavallisessa kotiuunissa, leivinuunissa, puulämmitteisessä pihapizzauunissa, kaasulämmitteisessä pizzauunissa ja grillissä. Pizzakirjasta löydät myös pizzauunien rakennusohjeita.


Kaikki nämä kirjani ovat myös myynnissä esimerkiksi Kirja-verkkokaupassa, Suomalaisessa kirjakaupassa, Akateemisessa Kirjakaupassa ja Adlibris-verkkokaupassa.3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Arvonta on päättynyt. Kiitos kaikille osallistujille. Vastauksia tuli mukavasti ja kaikki kirjat olivat yhtä haluttuja, tämä oli oikein kiva kuulla. Arvonnan voittaja on tavoitettu ja hänen haluamansa kirja on pian matkalla.

      Poista