maanantai 17. kesäkuuta 2013

KESÄMIELELLÄ

Kesä maistuu makealta. Lämpimät ja valoisat kesäillat kutsuvat herkuttelemaan ja antavat hyvän syyn juhlia.


SUVI-ILLAN UNELMA
noin 700 g tuoreita nektariineja, persikoita tai aprikooseja
tuoretta minttua
1 dl omenasiideriä
3 munanvalkuaista
2 dl sokeria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Halkaise hedelmät, poista siemenet ja viipaloi. Laita uunivuokaan nektariinit (tai persikat tai aprikoosit) sekä mintunlehtiä ja siideri. Laita vuoka uuniin 10 minuutiksi. Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri vähitellen, vatkaa jämäkäksi vaahdoksi. Levitä valkuaisvaahto hedelmien päälle ja laita uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoa lämpimänä kylmän juoman kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti