lauantai 13. huhtikuuta 2013

EUROVIISUT 2013 RUOKINA osa 4/13



Euroviisumaiden ruokakulttuuri tulee aina vain tutummaksi. Tänään vuorossa Liettua, Valko-Venäjä sekä Moldova.



LIETTUA

KARPALOVANUKAS
3 dl karpaloita
3 dl vettä
1,5 dl sokeria
1 kanelitanko
4 kokonaista neilikkaa
4 rkl perunajauhoja + 0,5 dl kylmää vettä
Tarjoiluun:
vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa

Laita kattilaan karpalot, vesi, sokeri, kanelitanko ja neilikat. Keitä noin 10 minuuttia kunnes marjat menevät rikki. Poista kanelitanko ja neilikat, soseuta karpaloliemi ja puserra siivilän läpi. Laita uudelleen kattilaan ja kuumenna. Sekoita veteen perunajauhot hyvin. Lisää suuruste ohuena nauhana karpaloliemeen koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa ja ota pois liedeltä. Kaada tarjoiluastiaan, tarjoa kermavaahdon kera.




VALKO-VENÄJÄ

SIENIKEITTO
300 g herkkutatteja tai herkkusieniä
noin 9 dl vettä
50 g voita
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl vehnäjauhoja
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
0,5 dl kermaa

Puhdista ja paloittele sienet. Keitä sieniä vedessä noin 10 minuuttia. Siivilöi sienet liemestä, mutta säästä liemi. Paista sieniä ja valkosipulia voissa. Ota muutama sieni sivuun keiton koristeeksi. Lisää jauhot, sekoita hyvin. Lisää sienien keitinliemi, anna kiehahtaa ja mausta. Soseuta keitto, lisää vielä kerma ja kuumenna.




MOLDOVA

KUKKAKAALIGRATIINI
1 kukkakaali
5 rkl parmesaaniraastetta
1 rkl korppujauhoja
3 rkl sulatettua voita

Paloittele kukkakaali, keitä suolatussa vedessä pari minuuttia. Valuta kukkakaali ja laita uunivuokaan, ripottele pinnalle juustoraastetta, korppujauhoja ja voisulaa. Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia eli kunnes kuorrute on saanut kauniin värin. Tarjoa lämpimänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti