Vieraille tarjottavien tuotteiden
pohjana on lähes aina jauhoista valmistettu piirakkataikina tai
leipä. On kuitenkin paljon vehnäallergisia sekä
vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavia, heidän on
kieltäydyttävä useista tarjoilupöydän antimista.
Halusin valmistaa sellaisia suupaloja,
joissa ei ole käytetty viljatuotteita pohjana. Korvaavina aineksina
voi käyttää vihanneksia kuten kurkkua, salaatinlehtiä, tomaatteja
ja paprikaa. Pohjana voi käyttää myös kananmunia paistettuna tai
keitettynä. Suupalan kokoiset sormilla syötävät annospalat ovat
käteviä vierastarjottavia, koska koko määrää ei tarvitse
laittaa tarjolle kerrallaan.
TÄYTETTY KURKKU
tuore kurkku
Täyte:
2 dl maustamatonta turkkilaista
jogurttia
100 g homejuustoa murennettuna
Koristeeksi:
tummia viinirypäleitä
saksanpähkinöitä
sitruunamelissaa tai basilikaa
Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Halkaise kurkku ja poista siemenet lusikalla. Leikkaa annospaloiksi,
täytä ja koristele. Voit leikata tasaisemmaksi lautasta vasten
tulevaa kurkun pintaa, että kurkkupalat pysyvät paremmin suorassa.
MUNAKASRULLAT
4 kananmunaa
3 rkl kermaa
2 rkl voisulaa
0,5 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
muskottipähkinää
Täyte:
150 g tuorejuustoa
100 g mustia oliiveja hienonnettuna
Vatkaa munat kevyesti. Sekoita kerma,
voisula ja yrtit munien kanssa, mausta. Paista kaksi isoa ohukaista
paistinpannulla. Anna jäähtyä. Sekoita täyte ja levitä
tasaisesti jäähtyneiden ohukaisten päälle. Kääri rullalle ja
pakkaa tiukasti tuorekelmuun, sulje päät ja laita jääkaappiin
tunniksi. Poista kelmu ja leikkaa rullat noin 4 cm paksuisiksi
viipaleiksi ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti