tiistai 2. huhtikuuta 2013

POSSUA KASTIKKEESSA JA SALAATISSA



Tässä maistuva ja keväinen ateria possusta. Kastikkeeseen sujahtaa possufileen kanssa omenoita, mukulaselleriä, purjoa, ranskankermaa ja siideriä. Rapea salaatti syntyy pekonista rucolan, leipäkuutioiden ja viinirypäleiden kera.



RAPEA RUCOLA-PEKONISALAATTI
rucolaa
pekoniviipaleita kuutioina
vaaleaa leipää kuutioina
viinirypäleitä
tuoreita yrttejä
oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa

Paista leipäkuutiot öljyssä rapeiksi ja kullan keltaisiksi. Paista myös pekonit rapeiksi ja kauniin värisiksi. Asettele reilusti rucolaa vadille, ripottele päälle leipäkuutioita, pekonia sekä viinirypäleitä. Koristele yrteillä ja pirskottele päälle balsamiviinietikkaa ja oliiviöljyä.





POSSUA SIIDERIKASTIKKEESSA
600 g porsaan sisäfileetä viipaleina
200 g mukulaselleriä pieninä kuutioina
1 purjo silputtuna
3 dl siideriä
1,5 rkl kanafondia
2 omenaa viipaleina
150 g ranskankermaa
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl timjamia
2 tl dijon-sinappia
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Ruskista lihat pannulla voi-öljyseoksessa. Siirrä lihat pataan. Kuullota sellerikuutioita pannulla ja lisää pataan. Laita pataan myös purjosilppu sekä siideri ja fondi. Anna lihojen hautua mureaksi. Sekoita ranskankerma ja maissitärkkelys, lisää pataan omenoiden ja mausteiden kanssa. Kypsennä vielä hetki kunnes omenat ovat pehmeitä. Tarjoa lisäksi riisiä tai perunoita.


6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä salaattia :)

    VastaaPoista
  2. Kokeilen possua tänään ! Ihania ohjeita ihania noi sun kuvat :) Tulee vesi kielelle kun katselee niitä :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköistä. Onnistuukohan jos laittaa runsaammin siideriä ja ranskankermaa ... tulee enemmän kastiketta :)

    VastaaPoista
  4. Varmasti onnistuu, jos haluaa enemmän kastiketta.

    VastaaPoista