Nyt alkaa suururakka. Aion tehdä jotain jokaisen tämän vuoden Euroviisuihin osallistuvan maan ruokaa.
Osallistujamaita on yhteensä 39, joten jonkun verran on tekemistä.
Kaikkien maiden ruokakulttuuri ei ole aivan tuttua, siispä sekin
teettää päänvaivaa. Nyt saankin hyvän syyn tutustua niihin. En
ole viime vuosina ollut mikään suuri viisufani, mutta menin
heittämään ilmoille yhtenä päivänä, että teen kaikkien
viisumaiden ruoat ja sellainen lupaushan täytyy pitää. Eli urakka
alkakoon. Julkaisen viisureseptejä kolmen maan sarjoina tasaiseen
tahtiin ennen semifinaalien alkua. Välillä luvassa toki muitakin
juttuja ettei mene aivan yhden aiheen parissa puuhasteluksi. Nouki
resepteistä omien suosikkimaiden eväät kisakatsomoon.
ITÄVALTA
OMENASTRUUDELI
Taikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
25 g voita sulatettuna
½ kananmuna
½ dl kylmää vettä
Täyte:
25 g voita sulatettuna
3 omenaa kuutioituna
1 dl rusinoita
50 g paahdettuja manteleita karkeaksi
hienonnettuna
0,5 dl fariinisokeria
1 tl sitruunankuorta raastettuna
1 tl kanelia
Voiteluun:
sulatettua voita
Nypi käsin taikinaa varten jauhot, voi
ja kananmuna. Lisää vesi ja muovaa sileä taikina. Kääri taikina
kelmuun ja laita lepäämään jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Yhdistä sillä välin täytteen ainekset toisiinsa. Kauli taikina
ohueksi levyksi ja levitä täyte sen päälle. Kääri rullalle,
sulje päät ja voitele. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Ripottele pinnalle tomusokeria.
VIRO
KOTIJUUSTO
3 l täysmaitoa
1 l piimää
4 kananmunaa
1 rkl suolaa
250 g maitorahkaa
Kuumenna maito kiehumispisteeseen,
lisää suola. Vatkaa kananmunat ja yhdistä ne piimän kanssa.
Sekoita piimäseos maidon joukkoon. Anna kiehua niin kauan, että
seos alkaa muuttua massaksi. Nosta kattila liedeltä ja laita kansi
päälle. Anna heran erottua juustomassasta noin puoli tuntia. Nosta
juustomassa sideharsolla vuorattuun juustomuottiin tai siivilään.
Sekoita massaan rahka. Aseta juuston päälle kevyt paino ja laita
valumaan jääkaappiin seuraavaan päivään. Kumoa
tarjoilulautaselle.
SLOVENIA
MAKEA OMELETTI
3 munan keltuaista
3 munan valkuaista
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
3 rkl vehnäjauhoja
voita paistamiseen
Täyte:
2 dl marjoja
1 rkl rommia
2 rkl appelsiinilikööriä
Pinnalle:
tomusokeria
Lisäksi:
kermavaahtoa
Yhdistä marjat, rommi ja likööri.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää puolet sokerista ja
vaniljasokeri. Lisää keltuaisen joukkoon loput sokerista ja
sitruunan raastettu kuori, vaahdota. Lisää jauhot keltuaisvaahdon
sekaan varovasti sekoittaen. Yhdistä munavaahdot toisiinsa varovasti
nostellen. Paista munakas voissa pannulla. Täytä kypsä munakas
maustetuilla marjoilla. Taita munakas kaksinkerroin, ripottele päälle
tomusokeria. Tarjoile kermavaahdon kanssa.
Ihana idea! Nyt kyllä piristit Euroviisu - ja ruokaintoilijan päivää :) Jään innolla odottelemaan tulevia postauksia!
VastaaPoistaKiitos! Lisää reseptejä on tulossa pian.
VastaaPoistaVitsit miten kiva idea! Jään seuraamaan urakkaasi innolla. Tsemppiä kokkailuihin! :)
VastaaPoistaKiitos paljon!
VastaaPoista