Projektini etenee hyvää vauhtia.
Vuorossa ovat Makedonian, Azerbaidzanin sekä Suomen edustajat.
MAKEDONIA
TURLI TAVA
500 g possua kuutioituna
1 peruna paloiteltuna
2 tomaattia paloiteltuna
1 paprika paloiteltuna
1 sipuli lohkoina
1 pieni munakoiso paloiteltuna
1 purkki valkoisia papuja
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl persiljasilppua
2 rkl oliiviöljyä
suolaa & pippuria
vähän vettä
Laita kaikki ainekset keraamiseen
uunivuokaan, mausta ja lisää vähän vettä. Laita vuoka 200
asteeseen noin 1,5 tunniksi. Sekoittele välillä.
AZERBAIDZAN
MAKEA LEIPÄ
5 dl maitoa kädenlämpöisenä
20 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl kurkumaa
250 g sokeria
1 kananmuna
200 g pehmeää voita tai margariinia
noin 800 g vehnäjauhoja
Voiteluun:
kananmunaa
Pinnalle:
seesaminsiemeniä
Liuota hiiva maitoon, lisää 1 rkl
sokeria, suola ja kurkuma sekä 2 dl vehnäjauhoja. Sekoita hyvin ja
anna seistä 30 minuuttia. Lisää loput ainekset, jauhot vähitellen.
Vaivaa pehmeä taikina. Peitä liinalla ja anna nousta lämpimässä
paikassa 2 tuntia. Vaivaa taikinaa välillä pari kertaa. Jaa taikina
kahteen osaan ja vaivaa vielä kerran. Muotoile soikeiksi leiviksi.
Jätä kohoamaan vielä tunniksi. Voitele munalla ja ripottele
pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia,
kunnes leivät ovat saaneet kauniin värin.
SUOMI
PORONKÄRISTYS
500 poronkäristyslihaa ohuina lastuina
voita paistamiseen
1 sipuli silputtuna
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
noin 3 dl olutta tai vettä
Ruskista liha pienissä erissä, siirrä
ne pataan. Paista myös sipuli ja lisää pataan, mausta ja kaada
neste lihojen päälle. Hauduta meheväksi 200 asteessa vähintään
tunnin ajan. Lisää nestettä tarvittaessa. Tarjoa perunamuusin,
puolukoiden/puolukkahillon ja suolakurkkujen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti