sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

EUROVIISUT 2013 RUOKINA osa 7/13



Projektini etenee hyvää vauhtia. Vuorossa ovat Makedonian, Azerbaidzanin sekä Suomen edustajat.




MAKEDONIA

TURLI TAVA
500 g possua kuutioituna
1 peruna paloiteltuna
2 tomaattia paloiteltuna
1 paprika paloiteltuna
1 sipuli lohkoina
1 pieni munakoiso paloiteltuna
1 purkki valkoisia papuja
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl persiljasilppua
2 rkl oliiviöljyä
suolaa & pippuria
vähän vettä

Laita kaikki ainekset keraamiseen uunivuokaan, mausta ja lisää vähän vettä. Laita vuoka 200 asteeseen noin 1,5 tunniksi. Sekoittele välillä.




AZERBAIDZAN

MAKEA LEIPÄ
5 dl maitoa kädenlämpöisenä
20 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl kurkumaa
250 g sokeria
1 kananmuna
200 g pehmeää voita tai margariinia
noin 800 g vehnäjauhoja
Voiteluun:
kananmunaa
Pinnalle:
seesaminsiemeniä

Liuota hiiva maitoon, lisää 1 rkl sokeria, suola ja kurkuma sekä 2 dl vehnäjauhoja. Sekoita hyvin ja anna seistä 30 minuuttia. Lisää loput ainekset, jauhot vähitellen. Vaivaa pehmeä taikina. Peitä liinalla ja anna nousta lämpimässä paikassa 2 tuntia. Vaivaa taikinaa välillä pari kertaa. Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa vielä kerran. Muotoile soikeiksi leiviksi. Jätä kohoamaan vielä tunniksi. Voitele munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes leivät ovat saaneet kauniin värin.




SUOMI

PORONKÄRISTYS
500 poronkäristyslihaa ohuina lastuina
voita paistamiseen
1 sipuli silputtuna
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
noin 3 dl olutta tai vettä

Ruskista liha pienissä erissä, siirrä ne pataan. Paista myös sipuli ja lisää pataan, mausta ja kaada neste lihojen päälle. Hauduta meheväksi 200 asteessa vähintään tunnin ajan. Lisää nestettä tarvittaessa. Tarjoa perunamuusin, puolukoiden/puolukkahillon ja suolakurkkujen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti