Euroviisumaiden ruokien kokkailu jatkuu
kovalla tahdilla. Tarkoituksenani on siis valmistaa jokaisen tämän
vuoden kisoihin osallistuvan maan ruokaa ennen semifinaalien alkua.
Nyt on vuorossa Kroatia, Tanska ja Venäjä.
KROATIA
LIHAVARTAAT JA PAPRIKARIISI
Vartasiin:
500 g porsaan ulkofileetä kuutioituna
Marinadi:
öljyä
yrttejä
mustapippuria
suolaa
Sekoita marinadin ainekset ja laita
lihat marinadiin pariksi tunniksi. Pujota lihat vartaisiin. Grillaa
käännellen kypsiksi.
Riisiin:
öljyä paistamiseen
2 sipulia silputtuna
1 sellerinvarsi silputtuna
2,5 dl pitkäjyväistä riisiä
5 dl kiehuvaa vettä
laakerinlehti
1 punainen paprika suikaloituna
1 vihreä paprika suikaloituna
mustapippuria
suolaa maun mukaan
TANSKA
TANSKALAISET VOILEIVÄT
leipää viipaleina
levitettä
salaatinlehtiä
savustetun kinkun siivuja
pikkukurkkuja
italiansalaattia
tomaattilohkoja
Voitele leivät, laita leiville
salaatinlehtiä ja sen päälle muita aineksia.
Leipä:
3 ½ dl kiehuvaa vettä
1 ½ dl ruisjauhoja
25 g hiivaa
¾ dl siirappia
20 g voita sulatettuna
½ rkl kuminansiemeniä
½ tl suolaa
noin 6 dl vehnäjauhoja
Sekoita ruisjauhot veteen. Anna veden
jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää sitten hiiva ja muut
ainekset. Lisää jauhot vähitellen, taikina saa jäädä vähän
löysäksi. Anna taikinan nousta peitettynä kaksinkertaiseksi.
Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka ja laita taikina vuokaan, anna
taas nousta. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
VENÄJÄ
LIHAROSOLLI
300 g naudanfileetä
3 perunaa
3 porkkanaa
1 punajuuri
2 suolakurkkua
100 g hapankaalia
1 dl smetanaa
0,5 dl majoneesia
suolaa maun mukaan
pippuria myllystä
salaatinlehtiä
Keitä naudanliha suolavedessä,
jäähdytä liha ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Keitä perunat,
porkkanat ja punajuuri, jäähdytä. Kuori ja leikkaa pieniksi
kuutioiksi. Kuutioi myös suolakurkut. Laita leikatut ainekset
astiaan ja lisää hapankaali. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita
joukkoon smetana ja majoneesi. Vuoraa tarjoiluastia salaatinlehdillä
ja lisää astiaan valmis rosolli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti