Oma henkilökohtainen
euroviisuhaasteeni on edennyt kolmanteen osioon. Vielä riittää
intoa. Nyt on vuorossa Ukraina, Alankomaat sekä Montenegro.
UKRAINA
BORSSIKEITTO
500 g punajuurta raastettuna
100 g mukulaselleriä raastettuna
100 g palsternakkaa raastettuna
100 g mukulaselleriä raastettuna
100 g palsternakkaa raastettuna
1 iso sipuli hienoksi silputtuna
1 l kasvislientä
1 laakerinlehti
mustapippuria myllystä
1 l kasvislientä
1 laakerinlehti
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
200 g hapankaalia
200 g hapankaalia
Tarjoiluun:
smetanaa
persiljasilppua
Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa
pari minuuttia ja kaada päälle kasvisliemi. Lisää mausteet ja
kuumenna kiehuvaksi. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 20
minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Kääntele sekaan
hapankaali, kuumenna ja tarkista maku. Koristele keitto persiljalla
ja tarjoa smetanan kanssa.
ALANKOMAAT
SUKLAAKOHOKAS
50 g voita
50 g tummaa suklaata
1 kananmuna
1 munan keltuainen
60 g sokeria
50 g vehnäjauhoja
Vuokien voiteluun ja jauhottamiseen:
voita
kaakaojauhetta
Sulata voi ja suklaa, anna vähän
jäähtyä. Vatkaa muna, keltuainen ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää vaahtoon suklaaseos sekä jauhot. Voitele 4 pientä vuokaa
tai kuppia ja jauhota ne kaakaojauheella. Täytä vuoat taikinalla
vähän yli puolenvälin. Paista uunissa 225 asteessa noin 10
minuuttia. Tarjoa heti.
MONTENEGRO
KALAKEITTO
500 g ruodotonta kalaa paloiteltuna
0,5 dl oliiviöljyä
1 porkkana paloiteltuna
1 lehtisellerin varsi paloiteltuna
1 dl persiljasilppua
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 anjovisfileetä paloiteltuna
2 dl valkoviiniä
1 porkkana paloiteltuna
1 lehtisellerin varsi paloiteltuna
1 dl persiljasilppua
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 anjovisfileetä paloiteltuna
2 dl valkoviiniä
ripaus sahramia
12 dl kalalientä
4 tomaattia kaltattuna ja siemenet poistettu
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
4 tomaattia kaltattuna ja siemenet poistettu
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Kuumenna öljy kattilassa, lisää
porkkanat, selleri, persilja, valkosipuli ja anjovikset, kuullota
hetki. Lisää viini ja sahrami, anna kiehua kunnes viini on lähes
kokonaan kiehunut pois. Lisää tomaatit ja kalaliemi, keitä noin 10
minuuttia. Lisää lopuksi keittoon kalapalat, kypsennä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti