Euroviisumaiden ruokakulttuuri tulee
aina vain tutummaksi. Tänään vuorossa Liettua, Valko-Venäjä sekä
Moldova.
LIETTUA
KARPALOVANUKAS
3 dl karpaloita
3 dl vettä
1,5 dl sokeria
1 kanelitanko
4 kokonaista neilikkaa
4 rkl perunajauhoja + 0,5 dl kylmää
vettä
Tarjoiluun:
vaniljasokerilla maustettua
kermavaahtoa
Laita kattilaan karpalot, vesi, sokeri,
kanelitanko ja neilikat. Keitä noin 10 minuuttia kunnes marjat
menevät rikki. Poista kanelitanko ja neilikat, soseuta karpaloliemi
ja puserra siivilän läpi. Laita uudelleen kattilaan ja kuumenna.
Sekoita veteen perunajauhot hyvin. Lisää suuruste ohuena nauhana
karpaloliemeen koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa ja ota pois
liedeltä. Kaada tarjoiluastiaan, tarjoa kermavaahdon kera.
VALKO-VENÄJÄ
SIENIKEITTO
300 g herkkutatteja tai herkkusieniä
noin 9 dl vettä
50 g voita
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl vehnäjauhoja
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
0,5 dl kermaa
Puhdista ja paloittele sienet. Keitä
sieniä vedessä noin 10 minuuttia. Siivilöi sienet liemestä, mutta
säästä liemi. Paista sieniä ja valkosipulia voissa. Ota muutama
sieni sivuun keiton koristeeksi. Lisää jauhot, sekoita hyvin. Lisää
sienien keitinliemi, anna kiehahtaa ja mausta. Soseuta keitto, lisää
vielä kerma ja kuumenna.
MOLDOVA
KUKKAKAALIGRATIINI
1 kukkakaali
5 rkl parmesaaniraastetta
1 rkl korppujauhoja
3 rkl sulatettua voita
Paloittele kukkakaali, keitä
suolatussa vedessä pari minuuttia. Valuta kukkakaali ja laita
uunivuokaan, ripottele pinnalle juustoraastetta, korppujauhoja ja
voisulaa. Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia eli kunnes
kuorrute on saanut kauniin värin. Tarjoa lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti