maanantai 1. huhtikuuta 2013

PIKARUOKAA KIIREETTÖMÄSTI



Juhlallisten pääsiäisruokien jälkeen takaisin arkeen voi palata vaikka näin.


FISH & CHIPS
1 kg perunoita (kiinteä lajike)
600 g vaalealihaista kalaa (esim. turskaa)
rasvaa uppopaistamiseen
Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 dl olutta
2 rkl sitruunamehua
Dippikastike:
200 g majoneesia
150 g maustamatonta jogurttia
250 g kurkkupikkelsiä
1 rkl Dijon-sinappia
1 rkl piparjuurta raastettuna
mustapippuria myllystä
Lisäksi:
sweet chilikastiketta
sitruunalohkoja
viinietikkaa

Sekoita dippikastikkeen ainekset keskenään. Kuori ja leikkaa perunat tikuiksi. Kuivaa hyvin. Kuumenna rasva ja uppopaista perunoita pienissä erissä, kunnes ne ovat melkein kypsiä. Ota pois reikäkauhalla ja uppopaista perunat toisen kerran, kunnes ne ovat kullanruskeita. Ota pois rasvasta, valuta, mausta suolalla, pidä lämpiminä esim. uunissa. Kuivaa kala. Leikkaa paloiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Kasta kalapalat pienissä erissä taikinaan ja uppopaista kullanruskeiksi. Laita talouspaperin päälle valumaan. Tarjoa heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti