Juhlallisten pääsiäisruokien jälkeen
takaisin arkeen voi palata vaikka näin.
FISH & CHIPS
1 kg perunoita (kiinteä lajike)
600 g vaalealihaista kalaa (esim.
turskaa)
rasvaa uppopaistamiseen
Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 dl olutta
2 rkl sitruunamehua
Dippikastike:
200 g majoneesia
150 g maustamatonta jogurttia
250 g kurkkupikkelsiä
1 rkl Dijon-sinappia
1 rkl piparjuurta raastettuna
mustapippuria myllystä
Lisäksi:
sweet chilikastiketta
sitruunalohkoja
viinietikkaa
Sekoita dippikastikkeen ainekset
keskenään. Kuori ja leikkaa perunat tikuiksi. Kuivaa hyvin.
Kuumenna rasva ja uppopaista perunoita pienissä erissä, kunnes ne
ovat melkein kypsiä. Ota pois reikäkauhalla ja uppopaista perunat
toisen kerran, kunnes ne ovat kullanruskeita. Ota pois rasvasta,
valuta, mausta suolalla, pidä lämpiminä esim. uunissa. Kuivaa
kala. Leikkaa paloiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Kasta
kalapalat pienissä erissä taikinaan ja uppopaista kullanruskeiksi.
Laita talouspaperin päälle valumaan. Tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti