torstai 18. huhtikuuta 2013

EUROVIISUT 2013 RUOKINA osa 6/13


Vuoronsa saavat nyt Serbia, Latvia sekä San Marino. Mahtavia makuja euroviisuedustajamailta, jos nämä reseptit kisaisivat laulujen tapaan ne pärjäisivät aivan varmasti.



SERBIA

JUUSTOPIIRAKKA
Taikina:
250 g vehnäjauhoja
1 ½ rkl oliiviöljyä
¼ tl suolaa
noin 1 ½ dl vettä
Täyte:
400 g fetajuustoa
4 kananmunaa
2 dl kermamaitoa
50 g voita sulatettuna
Voiteluun:
voisulaa

Sekoita jauhot, öljy ja suola, lisää vesi ja muovaa kiinteä taikina. Lorauta vähän oliiviöljyä taikinan päälle ja peitä taikina liinalla, anna seistä huoneenlämmössä tunnin ajan. Kauli ohut taikina, vuoraa piirakkavuoan pohja puolella taikinasta. Sekoita täyte, vatkaa munat kevyesti ja murenna feta, lisää kermamaito ja sulatettu voi. Kaada täyte piirakkapohjalle. Peitä ohuella taikinakannella. Voitele pinta voisulalla. Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia.




LATVIA

PAPUSALAATTI
200 g valkoisia papuja (säilyke)
2 omenaa pieninä kuutioina
2 dl smetanaa
1 tl sinappia
2 tl raastettua piparjuurta
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ruohosipulia silputtuna

Valuta ja huuhdo pavut. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta.




SAN MARINO

SAN MARINON PIHVI
noin 700 g naudanlihaa (esim. sisäpaistia)
Leivitykseen:
50 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
Kastike:
1 sipuli silputtuna
4 porkkanaa raastettuna
2 lehtisellerin vartta silputtuna
500 g tomaattimurskaa
1 dl punaviiniä
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
1 rkl chilikastiketta
1 laakerinlehti
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Leikkaa liha pihveiksi ja kierittele maustetuissa jauhoissa. Paista lihat pannulla ja siirrä uunivuokaan. Sekoita kastikkeen ainekset ja levitä pihvien päälle. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä uunissa 150 asteessa 3 – 4 tuntia. Poista laakerinlehti. Tarjoa esim. riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti