Vuoronsa saavat nyt Serbia, Latvia sekä
San Marino. Mahtavia makuja euroviisuedustajamailta, jos nämä
reseptit kisaisivat laulujen tapaan ne pärjäisivät aivan varmasti.
SERBIA
JUUSTOPIIRAKKA
Taikina:
250 g vehnäjauhoja
1 ½ rkl oliiviöljyä
¼ tl suolaa
noin 1 ½ dl vettä
Täyte:
400 g fetajuustoa
4 kananmunaa
2 dl kermamaitoa
50 g voita sulatettuna
Voiteluun:
voisulaa
Sekoita jauhot, öljy ja suola, lisää
vesi ja muovaa kiinteä taikina. Lorauta vähän oliiviöljyä
taikinan päälle ja peitä taikina liinalla, anna seistä
huoneenlämmössä tunnin ajan. Kauli ohut taikina, vuoraa
piirakkavuoan pohja puolella taikinasta. Sekoita täyte, vatkaa munat
kevyesti ja murenna feta, lisää kermamaito ja sulatettu voi. Kaada
täyte piirakkapohjalle. Peitä ohuella taikinakannella. Voitele
pinta voisulalla. Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia.
LATVIA
PAPUSALAATTI
200 g valkoisia papuja (säilyke)
2 omenaa pieninä kuutioina
2 dl smetanaa
1 tl sinappia
2 tl raastettua piparjuurta
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ruohosipulia silputtuna
Valuta ja huuhdo pavut. Sekoita kaikki
ainekset keskenään ja mausta.
SAN MARINO
SAN MARINON PIHVI
noin 700 g naudanlihaa (esim.
sisäpaistia)
Leivitykseen:
50 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
Kastike:
1 sipuli silputtuna
4 porkkanaa raastettuna
2 lehtisellerin vartta silputtuna
500 g tomaattimurskaa
1 dl punaviiniä
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
1 rkl chilikastiketta
1 laakerinlehti
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Leikkaa liha pihveiksi ja kierittele
maustetuissa jauhoissa. Paista lihat pannulla ja siirrä uunivuokaan.
Sekoita kastikkeen ainekset ja levitä pihvien päälle. Peitä vuoka
foliolla. Kypsennä uunissa 150 asteessa 3 – 4 tuntia. Poista
laakerinlehti. Tarjoa esim. riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti