Sukellus euroviisumaiden resepteihin
jatkuu, puoliväli on jo ylitetty. Herkutteluvuorossa ovat Malta,
Bulgaria sekä Islanti.
MALTA
LÄMMIN PASTASALAATTI
1 munakoiso paloiteltuna
4 tomaattia halkaistuna
1 punasipuli lohkoina
5 valkosipulinkynttä kokonaisina
250 g pastaa
pinaatinlehtiä
tuoretta basilikaa
½ dl oliiviöljyä
½ dl balsamietikkaa
suolaa & pippuria
Laita kasvikset öljytylle
uunipellille. Paahda kasviksia uunissa 180 asteessa noin tunti. Keitä
tällä välin pasta. Kun kasvikset ovat paahtuneet ota valkosipulit
sivuun ja siirrä muut kasvikset ja pasta kulhoon, lisää niiden
joukkoon pinaatin lehtiä ja basilikaa. Hienonna valkosipulit ja
sekoita oliiviöljyn ja balsamietikan kanssa. Mausta suolalla ja
pippurilla. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita. Tarjoa heti.
BULGARIA
KYLMÄ JOGURTTIKEITTO
1 tuore kurkku
5 dl maustamatonta jogurttia
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl valkoviinietikkaa
1 rkl öljyä
½ tl suolaa
vettä
Koristeluun:
muutama saksanpähkinä rouhittuna
tuoretta tilliä
Kuori ja raasta kurkku hienoksi
raasteeksi. Yhdistä kurkkuraaste, valkosipulinkynnet, viinietikka ja
öljy jogurttiin. Lisää vettä tarvittaessa. Laita keitto
jääkaappiin kylmenemään. Koristele pähkinöillä ja
tillisilpulla. Tarjoa kylmänä.
ISLANTI
ISLANTILAISET PANNUKAKUT
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
¼ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
6 dl maitoa
2 kananmunaa kevyesti vatkattuna
1 ½ rkl voita sulatettuna
Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri,
suola ja vaniljasokeri keskenään. Lisää puolet maidosta ja vatkaa
hyvin. Sekoita loput maidot, munat ja voisula, lisää ne taikinaan.
Paista kuumalla pannulla suuria ja erittäin ohuita pannukakkuja.
Ripottele pinnalle sokeria ja kääri rullalle. Tarjoa lisäksi hilloa
ja kermavaahtoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti