Teimme eilen kauden ensimmäiset pizzat
pihauunissa. Kaunis helteinen ja tuuleton päivä oli ihanteellinen
pizzanpaistolle. Uuni toimi erittäin hyvin pitkän talven
jälkeenkin. Yhden kerran aiemmin keväällä pidimme pientä tulta,
että näimme uunin olevan kunnossa. Talven ajan pizzauuni oli
peitetty pressulla. Tänä kesänä olisi tarkoitus tehdä katos
uunin ympärille.
Pizzat maistuivat todella hyviltä.
Lisävivahdetta antoi voikukka-suolaheinäpesto.
VOIKUKKA-SUOLAHEINÄPESTO
noin 4 dl nuoria voikukan lehtiä
muutamia suolaheinän lehtiä
2 dl juustoraastetta
1 dl mantelijauhetta
1 ½ – 2 dl oliiviöljyä
suolaa maun mukaan
Hienonna voikukan sekä suolaheinän
lehdet tehosekoittimessa, lisää juustoraaste ja mantelijauhe. Lisää
öljyä vähitellen kunnes muodostuu tasainen tahna. Mausta suolalla.
Kylmillään uuni käy myös
vilvoittavasta majasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti