Euroviisuruokia jälleen tarjolla.
Tänään ruokamaat ovat Unkari, Norja ja Albania.
UNKARI
TÄYTETYT PAPRIKAT
4 pientä vihreää paprikaa
Täyte:
0,5 dl riisiä
pieni sipuli silputtuna
200 g jauhelihaa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Kastike:
500 g tomaattimurskaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
1 tl paprikajauhetta
¼ tl jeeraa eli juustokuminaa
mustapippuria myllystä
Keitä riisi. Kuullota sipuli. Leikkaa
paprikoista kannat, poista siemenet ja valkoiset osat. Sekoita
täyteen ainekset. Täytä paprikat tiiviisti. Pistele paprikoihin
muutama reikä, etteivät ne halkea kypsentäessä. Laita paprikat
pieneen kattilaan. Soseuta kastiketta varten tomaattimurska ja lisää
mausteet. Kaada seos kattilaan, paprikoiden tulisi lähes peittyä
kastikkeeseen. Hauduta paprikoita miedolla lämmöllä kannen alla
noin puoli tuntia eli kunnes ne ovat pehmeitä.
NORJA
KATKARAVUT
200 g katkarapuja
1 salottisipuli hienonnettuna
1 ½ dl portviiniä
3 dl kermaa
1 sitruunan raastettu kuori
suolaa ja pippuria myllystä
Hauduta sipulia portviinissä. Lisää
kerma ja keitä kasaan miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja
pippurilla. Lisää kuumaan kastikkeeseen katkaravut ja
sitruunankuori. Anna kuumentua ja tarjoa heti tuoreen patongin
kanssa.
ALBANIA
PURJOVUOKA
öljyä paistamiseen
900 g purjoa
2 sipulia silputtuna
1 punainen paprika pilkottuna
300 g jauhelihaa
suolaa ja pippuria myllystä
2 dl lihalientä
Pilko purjon valkoiset osat vinottain 1
cm paloiksi. Kuullota purjot ja sipulit öljyssä. Siirrä
uunivuokaan. Paista kevyesti jauheliha, lisää paprikat ja mausteet
sekä lihaliemi, anna kiehahtaa. Kaada seos purjojen päälle
vuokaan. Laita uuniin 200 asteeseen, kypsennä noin tunnin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti