Vielä neljä hampurilaista
kisakatsomoon. Valitse kuudestatoista vaihtoehdosta oma suosikkisi.
RUOTSI
sämpylä
salaattia
lihapullia
puolukkahilloa
maustekurkkuja
ketsuppia
Sämpylät:
5 dl vettä
25 g hiivaa
2 rkl siirappia
2 tl suolaa
25 g pehmeää voita tai margariinia
10-12 dl vehnäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen,
lisää siirappi, suola ja rasva sekä jauhoja vähitellen. Taikina
saa jäädä löysäksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Leivo
pyöreitä isoja sämpylöitä hampurilaisia varten. Anna sämpylöiden
kohota hyvin liinan alla. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Lihapullat:
500 g naudan jauhelihaa
3 viipaletta vaaleaa leipää muruina
1,5 dl maitoa
1 kananmuna
1 pieni sipuli silputtuna
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
rasvaa paistamiseen
Kuullota sipuli. Laita leipä ja maito
kulhoon, anna turvota. Lisää jauheliha, muna, sipuli ja mausteet.
Sekoita hyvin ja pyörittele pulliksi. Paista lihapullat pienissä
erissä ruskeiksi. Vähennä lämpöä ja hauduta pullia kypsiksi
noin 10 minuuttia.
Puolukkahillo:
1 l puolukoita
1 dl vettä
3 dl kidesokeria
Kuumenna puolukat ja vesi kiehuvaksi.
Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää sokeri ja anna
kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Purkita.
TSEKKI
sämpylä
possupihvi paistettuna
hapankaalia
kaalia
sipulirenkaita
majoneesia
ketsuppia
Majoneesi:
3 kananmunan keltuaista
1 rkl dijon-sinappia
1 rkl sitruunamehua
suolaa maun mukaan
pippuria myllystä
5 dl öljyä
Laita kulhoon keltuaiset, sinappi,
sitruunamehu, suolaa ja pippuria. Vatkaa hyvin. Lisää öljy
vähitellen ohuena nauhana samalla voimakkaasti vatkaten.
SUOMI
2 viipaletta paahtoleipää
paksu jahtimakkaraviipale paistettuna
tomaattiviipaleita
ohuita sipulirenkaita
ketsuppia
sinappia
kurkkurelissiä
VENÄJÄ
sämpylä
jauhelihapihvi
venäläisiä suolakurkkuja
smetanaa
hapankaalia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti