maanantai 6. toukokuuta 2013

LÄTKÄSSÄ HAMPURILAISIIN 4/4


Vielä neljä hampurilaista kisakatsomoon. Valitse kuudestatoista vaihtoehdosta oma suosikkisi.



RUOTSI
sämpylä
salaattia
lihapullia
puolukkahilloa
maustekurkkuja
ketsuppia

Sämpylät:
5 dl vettä
25 g hiivaa
2 rkl siirappia
2 tl suolaa
25 g pehmeää voita tai margariinia
10-12 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää siirappi, suola ja rasva sekä jauhoja vähitellen. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Leivo pyöreitä isoja sämpylöitä hampurilaisia varten. Anna sämpylöiden kohota hyvin liinan alla. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Lihapullat:
500 g naudan jauhelihaa
3 viipaletta vaaleaa leipää muruina
1,5 dl maitoa
1 kananmuna
1 pieni sipuli silputtuna
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
rasvaa paistamiseen

Kuullota sipuli. Laita leipä ja maito kulhoon, anna turvota. Lisää jauheliha, muna, sipuli ja mausteet. Sekoita hyvin ja pyörittele pulliksi. Paista lihapullat pienissä erissä ruskeiksi. Vähennä lämpöä ja hauduta pullia kypsiksi noin 10 minuuttia.

Puolukkahillo:
1 l puolukoita
1 dl vettä
3 dl kidesokeria

Kuumenna puolukat ja vesi kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää sokeri ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Purkita.



TSEKKI
sämpylä
possupihvi paistettuna
hapankaalia
kaalia
sipulirenkaita
majoneesia
ketsuppia

Majoneesi:
3 kananmunan keltuaista
1 rkl dijon-sinappia
1 rkl sitruunamehua
suolaa maun mukaan
pippuria myllystä
5 dl öljyä

Laita kulhoon keltuaiset, sinappi, sitruunamehu, suolaa ja pippuria. Vatkaa hyvin. Lisää öljy vähitellen ohuena nauhana samalla voimakkaasti vatkaten.



SUOMI
2 viipaletta paahtoleipää
paksu jahtimakkaraviipale paistettuna
tomaattiviipaleita
ohuita sipulirenkaita
ketsuppia
sinappia
kurkkurelissiä



VENÄJÄ
sämpylä
jauhelihapihvi
venäläisiä suolakurkkuja
smetanaa
hapankaalia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti