sunnuntai 12. toukokuuta 2013

EUROVIISUT 2013 RUOKINA osa 12/13


Vuorossa viisumaita jotka pääsevät suoraan finaaliin eli viime vuoden voittaja Ruotsi sekä suuret rahoittajamaat Saksa ja Iso-Britannia.




RUOTSI

PYTTIPANNU
1 sipuli
6 perunaa
2 porkkanaa
1 palsternakka
2 dl lihalientä
200 g broileria tai kalkkunaa paistettuna
200 g possunfileetä paistettuna tai savukinkkua
200 g makkaraa tavallista ja mausteisempaa
suolaa & pippuria
Lisäksi:
kananmunia paistettuna
etikkapunajuuria
vahvaa sinappia

Silppua sipuli ja kuutioi kaikki muut ainekset noin 1 x 1 cm suuruisiksi. Laita pannulle sipuli, kuullota ja siirrä sivuun odottamaan. Laita pannulle perunat, porkkanat ja palsternakka, paista miedolla lämmöllä. Lisää lihaliemi ja anna liemen kiehua kunnes neste on lähes haihtunut. Paista vielä pari minuuttia kunnes juurekset ovat kauniin värisiä, siirrä sivuun. Paista pannulla makkarat, lisää paistetut lihat, yhdistä kaikki ainekset ja mausta. Tarjoa lisäksi paistettuja kananmunia, säilykepunajuuria ja sinappia.




SAKSA

RINKELIT (PRETZELS)
Taikina:
1 ½ dl vettä kädenlämpöisenä
40 g hiivaa
100 g vehnäjauhoja
1 ½ dl maitoa kädenlämpöisenä
1 rkl ruskeaa sokeria
2 rkl suolaa
80 g voita sulatettuna
noin 800 g vehnäjauhoja
Keittämiseen:
1 ½ l vettä
3 rkl ruokasoodaa
Pinnalle:
karkeaa merisuolaa

Liota hiiva veteen ja lisää 100 g jauhoja, sekoita ja peitä astia kelmulla. Anna taikinan olla 5 tuntia huoneenlämmössä. Lisää sitten maito, sokeri, suola, voi ja loput jauhot. Vaivaa hyvin ja jätä nousemaan peitettynä 1 ½ tunniksi. Vaivaa taikinaa ja leivo siitä 50 cm pitkiä ohuita taikinapötköjä, kiepauta rinkeleiksi. Jätä nousemaan ilman peitettä 30 minuutiksi. Kiehauta vesi ja lisää ruokasooda. Laita yksi rinkeli kerrallaan kiehuvaan veteen noin 5 sekunniksi ja nosta reikäkauhalla leivinpaperin päälle. Ripottele rinkeleille merisuolaa ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia eli kunnes ovat kauniin ruskeita.




ISO-BRITANNIA

BROILERIPIIRAKKA
Taikina:
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
100 g voita tai margariinia
2-3 rkl vettä
Täyte:
50 g voita tai margariinia
1 sipuli silputtuna
3 porkkanaa viipaleina
1 palsternakka viipaleina
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl kanalientä
1 ½ dl valkoviiniä
1 ½ dl kermaa
100 g herneitä (pakaste)
400 g broileria paistettuna ja paloiteltuna
1 tl timjamia
1 rkl persiljasilppua
suolaa & pippuria
Voiteluun:
1 kananmuna
2 rkl maitoa

Taikina: Sekoita jauhot ja suola. Nypi joukkoon rasva. Lisää vettä lusikallinen kerrallaan. Muovaa tasainen taikina, laita jääkaappiin peitettynä. Täyte: Sulata puolet rasvasta, lisää sipuli, porkkana ja palsternakka, kypsennä pehmeiksi ja siirrä pois pannulta. Sulata loput rasvasta ja lisää jauhot, sekoita hyvin pari minuuttia. Lisää liemi ja valkoviini, anna kiehahtaa samalla sekoittaen. Lisää kerma, herneet, broileri sekä mausteet ja kiehauta pari minuuttia. Kaada koko seos uunivuokaan. Kauli taikinasta pyöreä kansi ja nosta vuoan päälle, tiivistä haarukalla reunat. Vatkaa muna kevyesti maidon kanssa ja voitele piirakkakansi. Koristele muutamalla taikinakoristeella ja voitele myös ne. Tee kaksi ilmareikää taikinakanteen. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti