Viimeiset semifinaaliin menevät
kisaajat ovat Georgia, Sveitsi sekä Romania. Ensi kerralla suoraan
finaaliin pääseviä maita.
GEORGIA
GEORGIALAISET PAVUT
300 g kidneypapuja (säilyke)
1 sipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 porkkana hienoksi silputtuna
1 sellerinvarsi hienoksi silputtuna
6 kuivattua luumua paloiteltuna
½ dl balsamiviinietikkaa
1 tl tamarinditahnaa
½ tl chilihiutaleita
1 tl korianterinsiemeniä
½ tl sarviapilansiemeniä
5 rkl oliiviöljyä
1 vihreä chili silputtuna
nippu tuoretta korianteria
1 rkl selleriä silputtuna
suolaa ja mustapippuria
Kuullota öljyssä sipuli, valkosipuli,
porkkana ja sellerinvarsi pehmeäksi. Valuta ja huuhtele pavut.
Hauduta luumuja balsamietikassa noin 20 minuuttia. Paahda
korianterin- ja sarviapilansiemeniä kuivalla pannulla muutama
minuutti ja murskaa morttelissa. Yhdistä kaikki ainekset ja lämmitä.
SVEITSI
RÖSTI
1 kg perunoita
öljyä paistamiseen
suolaa maun mukaa
mustapippuria myllystä
noin ½ dl vettä
Keitä perunat kuorineen, jäähdytä
ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kuori ja
raasta perunat karkeaksi raasteeksi. Kuumenna öljy paistinpannussa.
Lisää perunaraaste, kääntele varovasti, mausta. Painele perunat
litteäksi kakuksi ja pirskottele pinnalle vähän vettä. Peitä
paistinpannu kannella ja hauduta paistosta miedolla lämmöllä noin
20 minuuttia. Käännä kakku lautasen avulla ja kypsennä toista
puolta noin 10 minuuttia.
ROMANIA
TÄYTETYT KESÄKURPITSAT
2 pientä kesäkurpitsaa
200 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
½ dl riisiä
1 rkl voita
1 rkl persiljasilppua
pippuria
suolaa maun mukaan
Kastike:
1 rkl voita
½ sipuli silputtuna
1 rkl vehnäjauhoja
500 g tomaattimurskaa
½ tl suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria
persiljasilppua
Keitä riisi. Halkaise kesäkurpitsat
pitkittäin ja koverra sisus pois, pilko sisus pieneksi ja käytä
täytteeseen. Sekoita jauheliha, sipuli, keitetty riisi, voi ja
kesäkurpitsan sisus. Mausta seos ja täytä kesäkurpitsat. Voitele
uunivuoka ja laita kesäkurpitsat vuokaan. Tee kastike: kuullota
sipulia voissa, lisää jauhot sekoittaen samalla. Lisää
tomaattimurska ja mausteet. Kaada kastike vuokaan. Hauduta uunissa
180 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoa lisäksi smetanaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti