Nämä pikkuleivät ovat helppotekoisia
ja tarvikkeetkin löytyvät lähes aina kaapista silloin kun
makeannälkä yllättää. Lusikkaleivät ja ässät käyvät hyvin
myös vierastarjottaviksi vaikkapa kevään juhliin.
LUSIKKALEIVÄT
Taikina:
200 g voita
1 ½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
Väliin:
(omena)marmeladia
Pinnalle:
sokeria
Kiehauta voi, lisää sokeri. Sekoita
kuivat aineet keskenään ja lisää ne voiseokseen. Taikina
muovautuu parhaiten lämpimänä. Muotoile leivonnaiset painelemalla
taikinaa soikeaan teelusikkaan, ota pois lusikkamuotista ja laita
leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Levitä
marmeladia sileälle puolelle, paina aina kaksi puolta vastakkain.
Kierittele sokerissa.
ÄSSÄT
Taikina:
100 g voita tai margariinia
150 g sokeria
2 kananmunaa
2 ½ dl kermaa
300 g vehnäjauhoja
Kierittelyyn:
sokeria ja kanelijauhetta
Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa
erikseen munat vaahdoksi. Yhdistä vaahdot toisiinsa. Lisää kerma
ja jauhot. Leivo taikinasta pikkusormen paksuisia tankoja. Leikkaa
tangot 10 cm paloiksi. Kierittele paloja kanelisokeriseoksessa ja
taivuta s-kirjaimen muotoisiksi. Paista 200 asteessa noin 10
minuuttia. Annoksesta tulee noin 50 ässää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti